Novak je odigrao težak meč, najteži od početka turnira u Šangaju.

Delovalo je dobro na startu, ali je došlo do pada u drugom delu prvog seta, pa i u taj-brejku koji je pripao Menšiku. Podigao je potom Đoković nivo i osvojio naredna dva seta uz manje probleme, pre svega sa povredom leve noge.

"Imao sam sreće da pronađem servise u poslednjim gemovima, asovi su pomogli. Nisam dobro servirao u prvom setu, odigrao sam loš taj-brejk, a on dobar. Ostao sam pribran i preokrenuo posle u drugom setu. Bila je velika borba, duge razmene. Skoro dva i po sata...", rekao je Đoković.

Đoković pucao od emocija posle plasmana u polufinale
EPA/ALEX PLAVEVSKI 

Osvrnuo se i na činjenicu da od ranije poznaje Menšika iako nikada ranije nisu igrali jedan protiv drugoga.

"Trenirali smo u Srbiji i u Crnoj Gori, mogao sam da vidim danas da je jedan od najboljih servera, a ima 19 godina. Mislim da bi trebalo malo više zajedno da treniramo. Mnogo puta smo nezvanične treninge odigrali zajedno", rekao je Đoković.

Dobio je pitanje o objavi Rafaela Nadala da završava karijeru.

"Stavio sam post, mislio sam svaku reč koju sam napisao. On je moj najveći rival. Znali smo da će taj trenutak doći uskoro, ali ipak je bio šok. Deo mene je otišao sa njim, veliki deo mene je otišao za njim. Rafa je inspiracija, jako je težak trenutak za sve".

U polufinalu će Novak igrati protiv Tejlora Frica.

Kurir sport