Rodžer Federer je još jedan od onih koji su potcenili Novaka Đokovića! Srpski teniser je ove sezone osvojio poslednju veliku stvar u tenisu koja mu nedostaje, olimpijsko zlato, ali po mišljenju njegovog velikog rivala on polako odlazi sa scene. Federer je govorio o menjanju generacija u tenisu i nakon što je izređao one koji su se povukli pomenuo je i Novaka.

"Možete da osetite menjanje garde. Serena Vilijams se povlači, Endi Marej se povukao, Rafa je sve bliže. Novak očigledno ima tešku godinu, ali je osvojio Olimpijske igre i uradio je ono što je oduvek hteo da uradi. Osvojio je to olimpijsko zlato koje mu je izmicalo. To je za njega bilo neverovatno što je uradio", rekao je Rodžer Federer.

profimedia0726039949.jpg
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Novak je trenutno u Šangaju gde od 13 časova treba da odigra meč sa Tejlorom Fricom u polufinalu mastersa, ali Federeru su mnogo impresivniji mlađi teniseri. Pogotovo je nahvalio Karlosa Alkaraza koji mu se pojavio na Lejver kupu.

"Da osećate da se sve menja i iskreno to što su Siner i Alkaraz uzeli po dva grend slema to vam pokazuje da taj talas zaista dolazi, promene se dešavaju i da su oni konstantni. Sjajno je gledati ih kako igraju. Kada sam video Alkaraza uživo na Lejver kupu u Berlinu bio sam jako impresioniran, on je sjajan teniser i mislim da će se mnogo ljudi jako zabaviti gledajući ga kako igra u budućnosti takođe", rekao je nekadašnji najbolji teniser sveta.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

Kurir Navijači čekaju Novaka i Grigora