Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, rekao je da se muški tenis menja i da velika trojka polako, ali sigurno nestaje sa velike scene.

Razlog za ovakvu tvrdnju Nemac vidi u odlasku Rodžera Federera i Rafaela Nadala u penziju, a indirektno Beker veruje da će isto uraditi i Novak Đoković

aaaa.jpg
EPA/ANDY RAIN 

- Sa čisto stilske tačke gledišta, čak i to što je Španac i što mu je uzor bio Nadal, Karlosa Alkaraza mogu da uporedim jedino sa Rodžerom Federerom. Isto tako, Janika Sinera samo sa Novakom Đokovićem. Sada, da bismo stvorili novi rivalitet u troje i "veliku trojku" potreban nam je "novi Rafael Nadal" - rekao je Boris Beker u razgovoru za italijansku Gazetu.

Potom je nastavio da poredi.

- Od US opena očigledno je da Siner igra svoj najbolji tenis. Slično je bilo sa Noletom. Kada je Novak bio malo mlađi, do pre nekoliko godina, mogao je da dominira zahvaljujući svojim osnovama, radu nogu i brzini. Janik nikada ne pada ispod proseka, uvek igra na najvišem nivou. On daje veliku brzinu svojim udarcima i gura protivnike od osnovne linije. Alkarazov stil igre, u smislu lepote, više je sličan onom koji je gajio Švajcarac - kazao je Beker i dodao:

profimedia0840991179.jpg
Virginie Bouyer / Panoramic / Profimedia 

- Karlos je u stanju da igra brzinom koja je možda čak i veća od Sinerove, ali ne sa istom doslednošću. Možemo definisati Sinera i Alkaraza kao Đokovića i Federera u budućnosti, čak i ako bi morale da se naprave određene proporcije.

Boris Beker ima svog favorita među mlađim teniserima, u igri da zameni Rafu Nadala.

- Onaj koji je za mene najbliži vrhu je Ben Šelton. Najspremniji je u početku izgledao Holger Rune, ali ove godine nije mnogo napredovao - zaključio je Nemac.

Boris Beker bio je trener Novaka Đokovića u periodu od 2013. do 2016. godine. Srpski teniser Đoković je tokom saradnje sa legendarnim nemačkim asom osvojio čak 25 trofeja, od čega su šest bile grend slem titule. Rastanak se dogodio u decembru 2016. godine, kada je Novak Đoković izgubio finale završnog mastersa od Endija Marija. Godinu dana kasnije Nole je vratio u stručni štab Marijana Vajdu, a kroz nekoliko meseci stigao je i Goran Ivanišević.

Kurir televizija Navijači jedva pustili Novaka Đokovića da prođe