Nećemo gledati tim Srbije u Australiji! Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da na startu naredne sezone preskoči čuveni Junajted kup u Pertu.

Organizatori turnira u Pertu obajvili su listu učestnika i razočarali navijače, jer na turniru naredne godine neće učestvovati najveće teniske zvezde.

Pored Đokovića, od Junajted kupa su odustali i Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev...

Novak je u januaru predvodio selekciju Srbije na turniru u Pertu, međutim, naš tim je eliminisan već u grupnoj fazi. Format takmičenja je izueztno zanimljiv za publiku - igra se po jedan singl u
ženskoj i muškoj konkurenciji, pa miks dubl, a učesnici predstavljaju svoju zemlju. Turnir je bio idealno zagrevanje za Australijan open nakon pauze između dve takmičarske sezone.

Nije poznato da li je Novak odustao od učešća jer Srbija trenutno nema jakog predstavnika u singlu, što značajno umanjuje šanse za dobar rezultat, ili je jednostavno odlučio da produži pripreme i smanji opterećenje pred Grend slem.

Za učešće na Junajted kupu prijavljeni su: SAD (Tejlor Fric i Koko Gof), Grčka (Cicipas i Sakari), Italija (Koboli i Paolini), Kina (Džang i Dženg) Nemačka (Zverev i Zigemund), Kazahstan (Ševčenko i Ribakina), V. Britanija (Drejper i Boulter), Kanada (Ože-Alijasim i Fernandez), Češka (Mahač i Muhova), Francuska (Imber i Pari), Australija (De Minor i Gadecki), Brazil (Monteiro i Hadad Maja), Španija (Karenjo i Bousas), Norveška (Rud i Helgo) i Švajcarska (Štriker i Benčić).

Kurir sport/J.M.

Kurir Zezanje do suza - Novak i Grigor pravili šou