Novak Đoković i Rafael Nadal u subotu od 16.30 odigraće svoj poslednji međusobni okršaj i to na spektaklu u Rijadu gde će odlučivati o tome ko će biti treći na turniru Slem šest kraljeva. Nadalu će posle ovog meča ostati da odigra završni turnir Dejvis kupa za Španiju gde će se zvanično oprostiti od tenisa.

Španija će 19. novembra igrati u četvrtfinalu protiv Holandije, a Nadal je digao glas pred ovaj spektakl. 

profimedia0893086387.jpg
Martin BERNETTI / AFP / Profimedia 

- Prošle godine sam rekao da će ovo verovatno biti moja poslednja godina i da će tako i biti. Samo što sam to nešto kasnije objavio. Možda su ljudi očekivali da će to biti objavljeno pre Rolan Garosa, ali ja sam rekao da će to verovatno biti moja poslednja godina i na kraju će tako i biti - počeo je priču Nadal, pa dodao:

- Dejvis kup će biti veoma uzbudljiv, nema sumnje, to će biti moj poslednji turnir i povrh svega, predstavljam svoju zemlju. Da razjasnim, ja ću biti u timu jer tako misli kapiten David Ferer. Pokušaću da se pripremim na najbolji mogući način. Neću igrati singl meč samo zato što se povlačim. Igraću ako sam spremniji od svojih saigrača. Imam odgovornost jer predstavljam Španiju. To nije moj oproštaj, to je Dejvis kup, koji je bitniji od mog oproštaja. Ako sam spreman i kapiten misli da ću igrati bolje od saigrača, staviće me.

 BONUS VIDEO:

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću