Italijan je ove sezone osvojio sedam titula, a u subotu i egzibicioni turnir u Rijadu gde je pobedio Danila Medvedeva, Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

"Mnogo sam napredovao na psihološkom aspektu. Ne mogu da kažem da je to zbog iskustva jer sam još mlad, ali stalno učim. Pravio sam velike greške u prošlosti, kao protiv Altmajera na Rolan Garosu 2023, jer nisam bio psihološki spreman. Ali od tada sam mnogo napredovao", rekao je Janik Siner.

Osvrnuo se na mečeve protiv najboljeg tenisera svih vremena.

"Bilo je komplikovanih momenata protiv Novaka koje moram da popravim, osećao sam se u nekim periodima veoma umorno. Bilo je još segmenata kojima nisam skroz zadovoljan, ali osećam da sam u ovoj pobedi napravio novi korak napred i siguran sam da će tako biti i narednih meseci i godina, jer ja radim na dug rok".

siner.jpg
EPS/STR 

Tu je i veliki rivalitet sa Karlosom Alkarazom koji će u narednim godinama biti vodeći u tenisu.

"Probudio sam se pokušavajući da shvatim kako sam ga pobedio u finalu sinoć. Ovakvo rivalstvo će iz nas izvući više od 100 odsto. Razlog zašto smo došli u Rijad je da svima pokažemo šta je to tenis. Bila je to duga bitka u kojoj smo pokazali maksimum".

Zadovoljan je odnosom sa Špancem.

"Uspešno se razumemo, putujemo mnogo i dobri smo prijatelji. Volimo da delimo teren svaki put kada se suočimo i pokušavamo da maksimalno uživamo. Svaka naša partija je atraktivna. Očekujem da naše rivalstvo traje što duže je moguće, mada ima dosta tenisera koji mogu da preuzmu štafetu".

Sezona je za njega fenomenalna.

"Šta god da se desi do kraja, ovo je bila neverovatna sezona. Mnogo uspeha, fenomenalnih trenutaka, uprkos velikim nevoljama izvan terena – diskretno je podsetio na doping aferu, čiji se epilog još čeka. – Uskoro dolaze još dva velika događaja, završni turnir u Torinu i finalno takmičenje Dejvis kupa u Malagi".

Kurir sport

Bonus video:

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol