Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, u razgovoru za argentinski "La Nacion" otvoreno je govorila o svom odnosu sa Noletom, deci, navijačima i emotivnim trenucima koje su zajedno proživeli.

Jedan od najemotivniji svakako je bio nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jelena je sa decom iz lože uživo pratila veliko finale.

"Počela sam da plačem od sreće, ali dok se sve to dešavalo pomislila sam 'Bože, šta će da bude njegov sledeći cilj? Sigurno se neće zaustaviti na ovome, šta dalje?'. Ne znam, ali je neverovatno. Zlato je bilo njegov cilj dugo, čekao je godinama on je gigant i po mentalnoj i duhovnoj snazi i na neki način me inspiriše", otkrila je Jelena.

Zajedno su oko 20 godina i uprkos svemu tome i dalje postoji nervoza kada prati njegove mečeve.

"I dan-danas sam nervozna kada gledam njegove mečeve. Najviše uživam na Vimbldonu, mnogo mi se sviđa tamo, ima mnogo zelenila, mirnoće, nalazi se van centra grada. I svi kao porodica možemo da uživamo u zajedničkom vremenu, šetamo se, idemo po parkovima, deluje kao običan posao kada smo na Vimbldonu."

Ne prati ga Jelena na turnirima sada toliko često kao što je ranije bio slučaj. Kako zbog porodičnih obaveza, tako i zbog rada sa fondacijom.

"Da, sada putujem manje, ima mnogo turnira. Sada bira mesta na koja želi da ide i to nije moja stvar, on želi da radi šta hoće u svojoj karijeri i ima moju punu podršku. Deca su oduševljena zbog svega što radi i ponosni us na njega. Ako mi možemo da mu pomognemo da ostane tu još duže i da igra, to ćemo i da uradimo", poručila je Jelena.

novak-djokovic-jelena-djokovic-poljubac-olimpijada-profimediamiguel-medina-afp--profimedia.jpg
Miguel MEDINA AFP Profimedia 

Kurir sport/J.M./Mondo

Instagram/djokernole Kinezi obožavaju Đokovića