Spremaju se velike promene u tenisu. Plan je da se od 2025. dozvoli razgovor između tenisera i igrača, popularni "koučing". Do sada je tako nešto bilo dozvoljeno samo na timskim takmičenjima, kao i u ženskoj konkurenciji. Sada će to da bude dozvoljeno na svim mečevima i ta odluka izazvala je pravu buru.

"Teniski komitet osetio je da bi baš ova promena pravila mogla da učini igru ravnopravnijom i zabavnijom. Moći će da se koristi između poena i na promeni strana i pauzi između setova, osim tokom poena", navodi se u saopštenju Međunarodne teniske federacije (ITF).

Ne dopada se ovo igračima definitivno, pa se tako javno oglašavaju na društvenim mrežama i mole ljude da to ne rade. "Možemo li da prestanemo da uništavamo mentalni/strateški aspekt igre jedan na jedan. Molim vas", napisao je Tejlor Fric.

Slično mišljenje ima i Denis Šapovalov. "Ne samo kao teniser, već kao i fan ovog sporta mogu da kažem da je ovo tužno. Tenis je poseban zato što ste na terenu sami. Zašto pokušavate da promenite lepotu ove igre", napisao je Šapovalov. Interesantno je da se sa njim složio i poznati trener Magnus Norman.

Da li će ponovo da bude doneto pravilo koje će ustvari da bude u suštoj suprotnosti sa onim što žele igrači? Ide ka tome, osim ako se nešto ne promeni sa ovim javnim protestima za šta su zaista male šanse...

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

Kurir televizija ŠTA ČEKA NOVAKA POSLE PORAZA OD SINERA? Teniski analitičar nema dilemu: Ostao je misteriozan posle Šangaja, ali verujem da mu je ove godine ostao još jedan cilj