Novak Đoković napravio je velike promene u svom životu, posebno što se tiče teniske karijere. A, ove izmene ogledaće se u 2025. godini, gde najbolji teniser svih vremena ima ponovo šampionske ambicije.

Ovo zapažanje izneo je Endi Rodik, nekadašnji teniser i čovek koji gaji veliko poštovanje za rezultate Novaka Đokovića u poslednje dve decenije. Godina 2024. bila je veoma neobična sezona za Srbina, koji je igrao na samo 11 turnira i osvojio samo jednu titulu. Činjenica je Nole ima 37 godina i da se sa povredama bori više nego ranije. Zato i ne čudi što 24-struki grend slem šampion pažljivo upravlja svojim rasporedom u pokušaju da nastavi da igra tenis što je duže moguće.

profimedia-0919687269.jpg
Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia 

Novak Đoković nedavno je rekao da je fokusiran prvenstveno na grend slemove i predstavljanje Srbije na događajima kao što je Dejvis kup, a faktori kao što je njegov svetski renking više nisu prioritet. Jasno je da Nole sa 37 godina i sa 99 titula, te višestrukim rekordima nema više šta da dokazuje u tenisu.

Novak Đoković ostvario je svoj konačni cilj da postane olimpijski šampion u avgustu u Parizu, gde je ostvario jednu od svojih najvećih performansi u pobedi nad Karlosom Alkarazom, u meču za zlatnu medalju. Posle poraza u finalu na mastersu u Šangaju od Janika Sinera, Đoković je izgleda zadovoljan onim što je postigao ove godine i miran je ako se ne kvalifikuje za ATP finale.

profimedia0385798270.jpg
Profimedia 

- Moja interpretacija načina na koji Novak govori je da ga više nije briga za plasman. On zna gde je bio - rekao je Endi Rodik u svom podkastu „Served“ i nastavio:

- Ne možete zauvek imati prvo mesto na rang listi. Novak ga ima više nedelja od bilo koga. Ovako će sledeća faza njegove karijere ići tamo gde on bira svoja mesta. Nije ga briga za Pariz, neće igrati u Torinu.

Đokovićev sledeći turnir posle mastersa u Šangaju trebalo je da bude masters u Parizu. To je događaj koji je Srbin osvojio sedam puta, više od bilo kog drugog tenisera. Međutim, on se povukao sa turnira i igranje na završnom mastersu u Torinu sada Đokoviću visi o koncu.

Novak Đoković
EPA/ALEX PLAVEVSKI 

Novak je trenutno šesti u trci za Torino sa 3.910 bodova, ali ima nekoliko igrača kao što su Aleks de Minor, Tomi Pol i Grigor Dimitrov koji mu dišu za vratom. Oni su sada u akciji u Bazelu i Beču. Ako ostvare dobar plasman Đoković bi mogao da ostane bez učešća u Torinu. Ali, to ga sada najmanje brine.

01:59
Novak Đoković slavi sa zastavom Izvor: RTS1