Najbolja srpska teniserka Olga Danilović sjajno igra u finišu sezone, pa ćemo je u subotu u prepodnevnim časovima gledati u polufinalu WTA turnira u kineskom Guangdžou. Eventualnom pobedom nad najboljom dublašicom sveta Katerinom Sinijakovom Olga bi dodatno popravila plasman na WTA listi, sam ulazak u polufinale prestižnog turnira joj je jedan od najvećih uspeha u karijeri.

Istina, ne i najveći - iako je WTA to pokušao tako da predstavi. Na zvaničnim profilima WTA pojavila se objava koja ističe da je Olga Danilović prvi put u karijeri stigla do polufinala nekog WTA turnira, što nije ni blizu istine. Pobunili su se navijači srpske teniserke, pa je organizator teniskih turnira u ženskoj konkurenciji morao da ispravi prvobitnu verziju - ovo je Olgino prvo polufinale WTA turnira koji se igraju na betonu!

Najveći uspeh u karijeri Olge Danilović je osvojena titula na River kupu u Moskvi sada već davne 2018. godine, dok je 2022. godine igrala finale Lozane i tamo nije uspela da se domogne titule. Ta dva turnira igrana su na šljaci, pa će protiv Sinijakove Srpkinja imati priliku da se domogne prvog finala na tvrdoj podlozi.

Kurir sport / Mondo

 BONUS VIDEO:

00:11
Olga Danilović i Jan Oblak u Beogradu Izvor: Kurir