MAJKA MU JE SRPKINJA, LUDO SE ZABAVLJAO SA RONALDOVOM BIVŠOM! On je najveća podrška Olgi Danilović! Zbog nje se potpuno PROMENIO!

Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Olga Danilovićprva je zvezda ovogodišnjeg Rolan Garosa. Srpkinja igra maestralno, plasirala se u osminu finala i omogućila našoj zemlji da prvi put posle devet godina ima teniserku u ovoj fazi nekog grend slem turnira.

Blista Olga na terenu, ali i van njega, a velike zasluge za tako nešto idu i njenom izabraniku, golmanu fudbalske reprezentacije Slovenije, Janu Oblaku.

Već neko vreme Olga i Jan su u srećnoj vezi, a životna priča čuvenog čuvara mreže koji će igrati protiv Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu veoma je zanimljiva.

Jan Oblak rođen je pre 30 godina u Škofja Loki, na srpski Božić 7. januara 1993.

Pored fudbala, mnogo voli košarku, biciklizam i bilijar.

Obožava i pse i na društvenim mrežama deli fotke sa svojim ljubimcem rase doberman koji se zove Tor.

Potiče iz sportske porodice, majka Stojanka, devojačko Majkić je rodom iz Republike Srpske, i bila je rukometašica u mladosti, a otac Matjaž golman lokalnog kluba Šenčura.

Njegova starija sestra Teja Oblak igrala je za reprezentaciju Slovenije. Baš zbog majke, Jan odlično govori srpski.

Jan Oblak obožava svog oca i zbog njega je postao golman:

- Sećam se da sam kao dečak oponašao tatu. Bacao se po terenu kao i on. Zbog njega sam želeo da postanem golman i na kraju sam uspeo - otkrio je Oblak.

Sa šest godina Jan Oblak počeo je da trenira fudbal u klubu Locan, da bi sa deset leta prešao u Olimpiju iz Ljubljane na poziv trenera Zoran Matovića. Sa svega 16 godina potpisao je profesionalni ugovor sa klubom i postao najmlađi debitant u istoriji slovenačke lige. Bio je golman mlade selekcije, kada je 2010. otišao u Benfiku, u transferu koji je iznosio 4.000.000 evra.

Samo četiri godine kasnije Jan Oblak prelazi u Atletiko iz Madrida, gde godišnje zarađuje više od 20.000.000 evra. Svoj privatni život uspeo je da sačuva od javnosti.

Nije oženjen, a pre Olge Danilović Slovenac je bio povezivan sa samo jednom poznatom ženom. Pre pet godina španski tabloidi objavili su fotografije Jana Oblaka i Italijanke Alesije Tedeski, bivše devojke Kristijana Ronalda, kako uživaju u vožnji skutera i ludo se zabavljaju na jednoj jahti na moru, u blizini ostrva Formentera, nedaleko od Ibice.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada su novinari pre nekoliko godina pitali Jana Oblaka, postoji li neko ko bi mogao da mu ukrade srce, on se oglasio na Instagramu i uz fotku kako grli loptu, napisao:

- Ova lopta je moja devojka! Niko ne može da mi je oduzme!

Sada se ipak situacija drastično promenila, pa je sve češće u njegovom zagrljaju umesto lopte Olga Danilović, a Oblak više ne krije svoj privatni život.

Jan Oblak biran je pet puta za najboljeg golmana u Španiji (2016, 2017, 2018, 2019, 2021) i osvojio je trofej "Rikardo Zamora". U sezoni 2015/2016 primio je samo 18 golova, na 38 utakmica, kada je proglašen i za najboljeg u Evropi. Dva puta je bio prvi čuvar mreže Lige šampiona.

Za reprezentaciju Slovenije branio je 64 puta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak izlazi iz Urgentnog centra  Kurir