OLGIN MEČ KARIJERE! Danilovićeva IMA ŠANSE protiv Vondrušove!

Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Specijalni izveštač sa Rolan Garosa - Vuk Brajović

Taman kada smo pomislili da će organizator imati malo milosti prema Olgi Danilović posle njenog najvećeg uspeha na Rolan Garosu i činjenice da je bukvalno jedva imala vremena da odspava a kamoli da proslavi između svog petog i šestog meča ove godine u Parizu, iz centrale je stiglo novo razočarenje. Naime, sudar dve levoruke igračice Danilović – Vondrušova će od 11 časova otvoriti program dana na stadionu Suzan Lenglen.

U pohodu ka još većem i realno ostvarivom uspehu karijere usled veoma nestalne forme prošlogodišnje osvajačice Vimbldona, Olgi se otvara mogućnost da u tri meča ostvari pobede nad dve aktuelne Top 10 (Kolins #10, Vondrušova #6) i jednom bivšom Top 20 igračicom WTA liste, prvi takav niz u dosadašnjim nastupima na Grend slemu i prvi od turnira u Lozani 2022. Ove sezone je Olga primer nepokolebljive borbenosti, odbijanja da se povuče I preda i maksimalnog verovanja da će uprkos teškim rezultatskim okolnostima koje su pratile njene mečeve smognuti snage da se vrati u meč i iz njega izađe trijumfalno. Bilo bi lepo videti da Olga izbegne rezultatski zaostatak na početku meča, uđe izjednačena sa poznatijom protivnicom u završnu fazu svih setova koje budu igrale – i onda primeni izuzetan voljni i borbeni momenat koji je bio najzaslužniji za osvajanje presudnih taj-brejkova i ovaj sjajan uspeh koji sa njom slavimo ove godine u Parizu – verujući da može još jedan korak dalje.

Vondrušova je godinu dana pre osvajanja Vimbldona ovde bila finalistkinja (poražena od Barti), kada je propustila priliku da nasledi poslednju levoruku igračicu koja je ovde podigla trofej – nikog drugog no našu Moniku Seleš 1992. i bivšu sunarodnicu Martinu Navratilovu. Marketa je bila ubedljiva protiv svih petnaest igračica koje su joj se isprečile na putu a da su plasirane ispod stotog mesta, gde joj je poslednji poraz iz te neprivilegovane perspektive nanela Ema Radukanu (tada #338) na Vimbldonu 2021. Iako nažalost proživljava private probleme koji ove godine utiču na njene rezultate, teniserima je ponekad najdelotvorniji spas od istih upravo u tenisu – pa je sigurno da je Vondrušova dosadašnjim pobedama u veoma povoljnom žrebu (Masarova #94, Volinec #108, Pake #136) stekla fin nivo samopouzdanja pred projektovani ulazak u drugu nedelju još jednog Grend slema.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Trening Novak Đoković Košutnjak  Kurir