PRVE REČI ĐOKOVIĆA POSLE VELIKE POBEDE: Igrao sam SAVRŠEN MEČ! Bio sam SPREMAN za Nadala!

Dado đilas

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo teniskog turnira na Olimpijskim igrama pobedom nad Rafaelom Nadalom rezultatom 2:0 (6:1, 6:4).

Nole je blistao, a ako izuzmemo krizu u drugom setu, odigrao je savršen meč.

Bio je zadovoljan posle sureta, direktno sa terena:

- Moralo je da se zakomplikuje, tako to biva u našim duelima pogotovo na velikim stadionima, turnirima. Na ovom smo odigrali dosta na Rolan Garosu, ima dosta bolji skor u odnosu na nas dvojicu kada je u pitanju šljaka. Ali, poslednjih četiri ili pet godina sam uspevao da pronađem rešenja, nismo igrali dve godine, bio je dosta povređen, osetilo se. Udara lopticu odlično, ali kretnja... Publika se umešala, podržala ga, vratila ga u životu, počeo je da igra dobro, ja sam se povukao.

Dado đilas 
foto: Dado Đilas

- Počeo sam da sumnjam u svoje udarce, dozvolio sam da preuzme poziciju na terenu. Kad sam ga brejknuo sa starim lopticama, znao sam da ću doći na ovu stranu, ako nađem dobre servise kao što sam imao na meč loptu, da će biti sve u redu. Osim ta četiri gema od 4:0, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam.

Upitan je Nole kako se osećao kada je posle žreba video Nadala u svojoj polovini žreba, i da li je sada lakše.

- Naravno da je rasterećenje, olakšanje kada nemate njega na putu kada je u pitanju šljaka na Rolan Garos, kad sam video žreb, znao sam da će biti teško. Bio sam spreman pred OI sam trenirao dobro, odigrao sam odlično, imao vremena da se spremim za Nadala i to rezultat i igra pokazuju - zaključio je Novak Đoković!

Kurir sport

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ OBORILI INTERNET! Pojavili se na svečanosti u Parizu i ZAPALILI javnost! Svi pričaju o srpskom paru!  Reuters