ĐOKOVIĆ SRUŠIO NADALA, PA SE ODLUČIO ZA RADIKALAN POTEZ! Novak se POVUKAO i ODUSTAO od turnira za koji se prijavio! Evo i ZAŠTO!

Dado đilas

Srpski teniser Novak Đoković doneo je odluku da se povuče sa mastersa u Montrealu, gotovo odmah pošto je pobedio Rafaela Nadala i plasirao se u treće kolo turnira na Olimpijskim igrama. Đoković se za takav potez odlučio prosto jer je Montreal bio "opcija B" u slučaju da se dogodi iznenađenje u Parizu zbog nezahvalnog termina.

Turnir u Kanadi treba da počne već 5. avgusta, čim se završe Olimpijske igre, tako da teško da će Đoković biti jedini teniser koji se povukao, međutim njegov potez možda je i najrizičniji ako posmatramo širu sliku. S obzirom da nema još titulu ove sezone, i da nije osvojio naročito veliki broj poena, Đoković je u riziku da se ne plasira za završni masters u Torinu, što bi za njega bilo pravo iznenađenje.

Dado đilas 
foto: Dado Đilas

U trenutnoj trci, Đoković je tek na šestom mestu i pokušava da se kvalifikuje za završni masters na kome je igrao čak 16 puta i rekorder je po broju titula (sedam). Jedini put od 2007. godine da je preskočio ovaj turnir je bilo 2017, godine kada je morao da operiše lakat.

Podsetimo, nakon turnira na Olimpijskim igrama ostaje da se vidi da li će Đoković braniti titulu u Sinsinatiju pred napad na US Open, dok je odlučio da igra i za Dejvis kup reprezentaciju po okončanju grend slema u SAD.

Ipak, trenutno su najvažnije Olimpijske igre gde u trećem kolu igra protiv Dominika Kepfera, iznenađenja iz Nemačke.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković o mogucem meču sa Nadalom  Kurir