OVA LEPOTICA IGRA TENIS I U 38. GODINI: U Parizu nije osvojila medalju, ali će igrati i dalje, jer izgleda NIKAD BOLJE!

Printskrin/Instagram

Jelena Vesnina, ruska teniserka, bila je jedna od najstarijih takmičara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Lepa Ruskinja Jelena Vesnina ima 38 godina, a na OI u Francuskoj zaigrala je u dublu sa Jekatarinom Aleksandrovom, ali su ispale već na startu, u prvom kolu. Mislila je da posle Pariza završi karijeru, ali je odustala, pa će dubl najverovatnije igrati i 2025. godine.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

- Moraću da odlučim, da li ću biti spremna da nastavim da igram turnire, pre svega zbog mog fizičkog stanja. Važno je i da imam i podršku partnerke, pošto je ona trenutno povređena. Zbog toga nismo bili u mogućnosti da se takmičimo na nekoliko turnira. Ali još ne završavam sezonu. Možda ću čak i igrati sledeće godine - rekla je Jelena Vesnina.

Tokom olimpijskog turnira u tenisu Jelena Vesnina je boravila u selu i najviše se družila sa španskim teniserima, pa je na društvenim mrežama objavila fotku sa Rafaelom Nadalom, Karlosom Alkarazom i Pablom Karenjom Bustom.

Na OI u Parizu, nekoliko ruskih sportista, među kojima je bila i Vesnina, takmičili su se bez nacionalnih obeležja zbog sankcija MOK.

Ruskinja rođena u ukrajinskom gradu Lavovu Jelena Vesnina na pro turu je od 2002. godine, što je za svako poštovanje. Najveći uspesi u pojedinačnoj konkurenciji su joj trofej u Indijan Velsu 2017. i polufinale Vimbldona 2016. godine.

U konkurenciji parova Jelena Vesnina došla je do prvog mesta na WTA listi, a zajedno sa zemljakinjom Jekaterinom Makarovom osvojila je tri grend slem turnira, WTA prvenstvo i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru. Ona je takođe dva puta u karijeri osvojila Fed kup sa reprezentacijom Rusije, 2007. i 2008. godine.

Jelena Vesnina odrasla je u ruskom gradu Sočiju, gde i danas živi. U novembru 2015. godine udala se za ruskog biznismena Pavela Tabuncova sa kojim ima dve ćerke, Jelisavetu (6) i Anu, koja ima samo godinu dana.

U septembru 2021. godine Vesninој su iz njene porodične kuće ukradene dve olimpijske medalje, zlatna i srebrna.

Kada je pokrenut krivični postupak i kada je cela priča dospela u medije, Vesninu je jednog jutra iznenadila poštanska pošiljka. Lopovi su shvatili šta su uradili, pa su sa nepoznate adrese Jeleni Vesninoj preko kurira odlučili da vrate obe medalje.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Srbija Amerika Olimpijske igre  Kurir sport