ŠTA TO MOTIVIŠE NOVAKA ĐOKOVIĆA DA OSVOJI NJUJORK: Poslednji grend slem u sezoni je veliki izazov za NAJBOLJEG TENISERA SVETA

Dado đilas

Novak Đoković dosad je četiri puta osvajao US open, poslednji grend slem u sezoni.

Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Sa oreolom olimpijskog šampiona i nabildovanim samopouzdanjem Novak Đoković dolazi u Ameriku. Njujork će od 26. avgusta do 8. septembra okupiti sve najbolje tenisere i teniserke ove planete. Najbolji teniser svih vremena imaće i poseban motiv da u 2024. uzme grend slem titulu, pošto nije slavio u Australiji, na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Novak Đoković sa 24 grend slema nema premca u muškoj konkurenciji, ali bi u slučaju da osvoji 25. trofej prestigao Margaret Kort, koja je trofeje osvajala u daleko slabijoj konkurenciji, pre pola veka. Isto tako, Novak Đoković bi dodatno podigao svoj renome u odnosu na Rafeal Nadala koji ima 22 grend slema i Rodžera Federera sa 20 trofeja.

AL BELLO / Getty images / Profimedia 
foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

Brza podloga u Njujorku jedna je od omiljenijih Novaku Đokoviću. Ima samo četiri titule, a trebalo je da poseduje najmanje šest. Jedna mu je oteta zbog fabrikovane afere od strane linijskog sudije Laure Klark 2020. godine. Ona je 2020. glumom za oskara učinila sve da diskvalifikuju Đokovića i spreče ga da uzme trofej. Drugi put, kada je mogao da slavi u Njujorku nije mu dozvoljeno da igra 2022. godine, jer nije bio vakcinisan protiv korone. Ukoliko bi osvojio US open, Nole bi se izjednačio po broju tiula sa Džimijem Konorsom, Pitom Samprasom i Rodžerom Federerom.

Isto tako, ne treba zaboraviti da je Novak dosad osvojio 99 titula na pro turu i da bi mu trofej u Njujorku bio 100. po redu. Đokoviću ne nedostaje motiva i izazova. Samo da bude zdrav, pa da se Srbija još jednom raduje.

Printskrin/X 
foto: Printskrin/X

Organizatori US opena spremaju pravi spektakl pred početak grend slema. Egzibicioni meč koji je na programu 21. avgusta na centralnom terenu Flešing Medouza igraće Novak Đoković i Džon Mekinro protiv Karlosa Alkaraza i Andrea Agasija. Ulaznice su već razgrabljene, a cela manifestacija ima humanitarni karakter.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Novak Đoković izvadio krstić  Printscreen/RTS