PREKID PETOGODIŠNJEG KONTROVERZNOG ODNOSA TENISERKE I HRVATA: Navijačima se nije svidelo ono što joj je radio, jedva dočekali kraj

Martin KEEP / AFP / Profimedia / Instagram/lenarybakina

Ćetvrta teniserka sveta Elena Ribakina (25) odlučila je da prekine saradnju sa trenerom Stefanom Vukovom.

Teniserka koja igra pod zastavom Kazahstana je ovu odluku saopštila putem društvenih mreža.

"Ćao svi, posle pet godina Stefano i ja više ne radimo zajedno. Hvala mu za rad na terenu i želim mu sve najbolje u budućnosti. Hvala svima na podršci", poručila je Ribakina.

Njihov odnos bio je kontroverzan, prenosi hrvatski portal "Index" koji navodi da su pojedine situacije izazvale puno pažnje teniskih fanova.

Stefano Vukov je poznat po tome što je često komunicirao sa Ribakinom tokom mečeva i oštrim komentarima koji su upićeni teniserki. Inostranin medijima se to nije dopalo, kao ni navijačima.

Na društvenim mrežama može da se nađe i snimak sa jednog meča kada Ribakina odgovara Vukovu i to prilično žestoko, a veliki broj ljubitelja tenisa sa zadovoljstvom je prihvatio vest o prekidu saradnje.

Tokom ovosezonskog Australijan Opena viđena je i žestoka svađa Vukova i Ribakine tokom meča, ali uprkos tome, teniserka je isticala da između njih ne postoji nikakav problem, već da jednostavno tako funkcionišu.

"On je strastven trener, s puno znanja o tenisu. Za razliku od ljudi koji daju ovakve komentare, on ima veliko znanje i o meni kao osobi i kao sportistkinji. Oni koji me dobro poznaju znaće da nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i moj trud. Možda sam tiha na terenu, ali u meni je takmičarka koja želi da postigne velike stvari i Stefano mi je uvek pomagao na taj način", oglasila se Ribakina tada na društvenoj mreži "Instagram".

Ribakina je sa hrvatskim trenerom osvojila osam titula, između ostalih i Vimbldon 2022. godine što je njen najveći uspeh.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork  Kurir