PODACI NA NEVERICU - PRAVIĆE AMERI NOVAKA OD BLATA: Bez Srbina doživeli pravi fijasko i konačno shvatili njegovu veličinu!

Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

"No Novak, no party!"

Očajno interesvanje za ovogodišnje finale US opena sigurno je ozbiljno zabrinulo čelnike ATP i organizatore u Njujorku.

Finale muškog singla na US openu između Janika Sinera i Tejlora Frica, preko ABC i ESPN, pratilo je u proseku 1,8 miliona gledalaca, što je za neverovatnih 30 odsto manje nego prošle godine kada su u finalu igrali Novak Đoković i Danil Medvedev.

Novakova rana eliminacija ove godine, već u trećem kolu protiv Alekseja Popirina, uticala je i na to da US Open bude slabo ispraćen. Tako je finale između Janika Sinera i Tejlora Frica bilo drugo najlošije ispraćeno u poslednjih deset godina sa prosečnom gledanošću na američkom ESPN-u od samo 1,7 miliona. Nije pomoglo ni što je Amerikanac bio u finalu, a jedina slabije gledala finala su ono između Dominika Tima i Aleksendera Zvereva iz 2020. godine, odnosno Rafaela Nadala i Kevin Andersona iz 2017.

Primera radi, finale koje je Đoković igrao 2023. protiv Medvedeva privuklo je pažnju prosečno oko 2,3 miliona Amerikanaca, dve godine ranije oko dva miliona, isti je slučaj bio i 2018. kada je Nole igrao sa Del Potrom, a 2016. je oko 1,7 miliona ljudi pratilo čuveno finale sa Vavrinkom. Najgledanije u poslednjih deset godina bilo je finale Đoković - Federer iz 2015. godine (prosečno 3,2 miliona gledalaca), kada je pobedio upravo srpski teniser.

Kurir sport/J.M./Mondo

This browser does not support the video element.

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork  Kurir