ŠOUTAJM ĐOKOVIĆA I DIMITROVA U SOFIJI: Zezanje do suza - Novak i Grigor publici priredili nesvakidašnji spektakl!

Sjajna domaća atmosfera na egzibiciji Dimitrov – Đoković u Sofiji.

Kurir sport / VB

 Petnaest hiljada ljubitelja tenisa i zezanja „na sportske fore“ u krcatoj 8888 Areni u Sofiji došlo je ne samo da pozdravi najveće teniske asove Balkana – gosta Novaka Đokovića i domaćina Grigora Dimitrova – već da aktivno učestvuje u opštenarodnoj zabavi koju su ova dvojica izuzetnih sportskih prijatelja večeras priredili. Upriličena nalik na hale „Lejver Kupa“ (na programu u Berlinu od petka), centralna sportska hala glavnog grada Bugarske zaista je odisala pravim kosmopolitskim sjajem i atmosferom za nezaborav.

Kurir sport/VB 

Posle malog kašnjenja – karakterističnog inače za konferencije za medije ATP turneje obojice učesnika – uvek atraktivna sudijkinja u stolici, naša Marijana Veljović, objavila je početak ovog teniskog šoua na besprekornom Bugarskom, na čemu joj je publika posebno čestitala. Da će biti veselo i originalno po svim tačkama mogli smo da vidimo već u drugom gemu, kada je Novak bukvalno legao pored linje da „proveri“ da li je Grišina loptica olizala među terena – a kako Bugarin nije prestajao da ih pogađa, pred više servisa Novak je molio „bratka“ da malo „o’ladi sa linijama“.

Kurir sport/VB 

Iz publike su se često moglo čuti povici i na srpskom, gde je najzanimljiviji bio od muškog posetioca koji je doviknuo „Nole, volim te“ i dobio izraz čuđenja od našeg asa. Isprobao je Novak Grigorovu spremnost na sve uz „servis ispod ruke“, više puta su ulazili u „obračuje“ volejima na mreži – a kada je Novak jednom bio „kratak“ na istrčavanju na jedan drop, kao školski dečačić je stao ispod Marijanine stolice i pognuo glavu da mu ona „oprosti“.

Kurir sport / VB 

Osim zafrkancije – videlo se i dosta odličnog tenisa – na koji je obrazovana sofijska publika koja već godinama prati najbolje tenisere na svom ATP turniru serije 250 reagovala burnim aplauzom. Uz to što je u rezultatskom smislu osvajanje prvog seta od strane Dimitrova prošlo skoro nezapaženo (6:4), bilo je i druženja sa publikom u prvim redovima, „davanja gutljaja“ osveženja za igrače, slikanje selfija – ali i fantastičan pasing šot viner koji je Dimitrov odigrao „hot – dog“ udarcem sa osnovne linje na početku drugog.

Kurir sport/VB 

Najluđi šou viđen je na promeni strana pri rezultatu 2:1 gde su u posebnoj striptiz tački koju je započeo Novak – a ispratio Dimitrov – prisutni mogli da se dive izvajanim abdominalnim mišićima kod obojice asova. Kao rezultat toga Novak je dobio i jedno „Volim te Nole“ od strana ženskog dela publike, na čemu se prigodno zahvalio. Bilo je pokušaja da se iz pirueta izvedu udarci – doduše neuspešnih, ali i puno virtuoznih poteza po kojima su obojica majstora poznata širom sveta. U „zarađivanju“ poena Grigora je najviše služio servis i forhend, Novaka nešto više forhend iz trka i voleji – ali se videlo da obojica u većinama razmena igraju „jedan na drugoga“ kako bi publika uživala u stilskoj lepoti udaraca i razmena.

This browser does not support the video element.

ŠOUTAJM ĐOKOVIĆA I DIMITROVA U SOFIJI  Kurir

(Kurir sport/Vuk Brajović)

This browser does not support the video element.

"NIKADA NISAM VIDEO NOVAKA DA SE TAKO BRZO ISCRPI" Brajović: Evo šta je uticalo da Đoković zatraži medicinsku pomoć usred meča  Kurir televizija