Ojdanić stavio čaršav na slamu, pa tu izneo posne i mrsne specijalitete, koje je većim delom sam spremio

Era Ojdanić božićne praznike proslavio je u porodičnom okruženju u svojoj kući u Meljaku.

Poznato je da pevač poštuje tradiciju, pa je najradosniji hrišćanski praznik dočekao uz bogatu trpezu, koju je postavio na pod. Folker se tog običaja, koji je poneo iz rodne kuće, ne odriče ni danas, a da jedu na zemlji, dopada se i svim članovima njegove porodice, naročito unucima. Era je na pod stavio slamu i preko nje beli čaršav, na koji je izneo brojne posne i mrsne specijalitete. Do ponoći su jeli prebranac, pite, ribu, a od ponoći praseće pečenje, koje je spremljeno u dvorištu kuće.

Ujutru je Erina ćerka zamesila česnicu, pa su se ponovo familijarno sastali.
- Šumadijski čaj i kuvana rakija bacili su me na pod. Ja sam čovek sa sela i prilagođavam se takvim običajima. Volim da bude hrane i pića, da se svi okupimo i uživamo. To su dani kada smo svi slobodni i jedva čekamo da se ispričamo. Ranije je moja pokojna supruga sve sama spremala, ali otkako ona nije više sa nama, podelili smo poslove - rekao je Ojdanić.

(M. D.)