Era Ojdanić božićne praznike tradicionalno proslavlja na seoskom imanju koje je nasledio od dede Dragutina. Vruća rakija i bogata trpeza neizostavni su u njihovom domu, a na porodičnom okupljanju najveselije je svakako unucima.

"Svi smo se okupili za praznike. Krećemo od Badnje večeri, to mi je najmiliji dan u životu. Uvek ga provedem na jedan pravi sprski način", kaže Era pa dodaje da je ove godine njegova ćerka Milena izvukla novčić iz česnice:

"Lomili smo česnicu i lova je kod moje ćerke Milene ove godine. Ona je našla kintu i drži je u džepu, ne da je nikom, čuva je kao oči u glavi. Svake godine proslavljamo isto. Običaji se ne menjaju još od mog pokojnog dede Dragutina. Tradicija se u našoj porodici nasleđuje s kolena na koleno", rekao je pevač i otkrio da se u njegovoj kući uoči Božića, na Badnje veče obavezno poštuje jedan stari običaj.

"Na Badnje veče se kod mene večera na podu, na slami. Unosi se badnjak i slama i tu pijučemo, stavlja se beli stolnjak i svi specijaliteti idu na pod. Tu nazdravjamo, palimo sveću, molimo se Bogu i okadimo kuću i trpezu i posle toga pevamo i pijemo rakiju", rekao je Era a zatim i priznao da je tokom večeri preterao sa rakijom.

"Ja sam se noćas odvalio od vruće rakije. Moji unuci Nikola i Uroš su me jedva dovukli do kreveta. Bio sam pijan, ali srećno pijan", kaže pevač.

Za Bažić je, inače, pripremio i pečenje u kojem će, kako kaže, najviše uživati njegovi unuci.

"Za danas smo ispekli prase. To se podrazumeva svake godine za Božić, a u njemu najviše uživaju moji unuci", zaključuje Ojdanić.

Kurir.rs/Pink/Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: