Zlata Petrović sa svima je podelila šta voli da sprema, a kaže da njena porodica i ona najviše vole pasulj.

Ona je otkrila i svoj recept i do detalja objasnila kako se pasulj sprema.

"Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli. Prvo operem pasulj dobro, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću vodu. Ne sme da bude hladna voda. Onda ponovo stavim pasulj da se kuva, uzmem 2,3 cele glavice luka oljuštene i stavim u pasulj da se skuvaju. Kad se taj luk raspadne, onda ga vadim. Onda dodajem suva rebra i dimljenu slaninu u pasulj", rekla je Zlata i dodala:

"Ja ne stavljam nijedno ulje, niti bilo kakvu masnoću, zato stavljam onako masniju slaninu koja je dimljena. Onda pasulj dobije taj poseban miris. Ja pasulj kuvam na jakoj vatri da se ta zrnca pasulja raspadnu malo da se dobije gustina. Pasulj kuvam otprilike oko dva i po sata. Na kraju dodajem malo soli i vegete. Čorbast pasulj volim da serviram sa nekom salatom, u onim starinskim zemljanim posudama."

screenshot-6.jpg
Printscreen Magazin In 

Kurir.rs/K.Đ/Pink, Foto: Sonja Spasić