Sabor otvorila operska diva Radmila Bakočević pesmom „Sa Ovčara i Kablara“

Počelo je, počelo...
Nekad su Sabor u Guči otvarali trubači, a juče - operska diva! Radmila Bakočević pokazala je da je glas dobro služi, a njeno visoko C i pesma „Sa Ovčara i Kablara’’ odjekivali su centrom varošice.

Radmila je rodom iz ovih krajeva, a juče je na otvaranju Sabora priznala da je trubu i zavičaj uvek i svuda nosila u duši.

- Moje opredeljenje je ozbiljna muzika, ali deo mene nikad nije otišao odavde. Nisam prestala da budem građanin Dragačeva - priznala je diva.

Guča se juče kuvala na 40 i kusur stepeni, a kad su oko podneva ugostitelji potpalili roštilje, stavili pljeskavice, prve jagnjiće i prasiće na žar, na ulici je postalo nepodnošljivo.

U varošicu su i ove godine prvo stigli stranci, a Francuza je bilo najviše.

- Bili smo i prošle i pretprošle godine, doći ćemo i sledeće, samo da budemo živi. Ovde ostajemo od prvog do poslednjeg trenutka, pijemo, igramo, živimo, uživamo, pravimo fotke, pa ih posle pokazujemo drugarima, a oni ne mogu da veruju da ovako nešto postoji - kažu Pol i Žinet, koji su stigli iz okoline Pariza.

Bekuta ispalila

Prvi dan pa neslavan. Publika u Guči sinoć je ostala uskraćena za koncert Ane Bekute. Njen nastup bio je planiran za 21 sat na centralnom trgu u Guči, međutim, na opšte iznenađenje, pevačica se jednostavno nije pojavila. Da stvar bude još gora, razočaranoj publici niko nije dao nikakvo objašnjenje, niti je usledilo izvinjenje zbog neodržavanja koncerta.

Cene kao i lani

Ugostitelji najavljuju da će cene ugostiteljskih usluga ove godine biti kao i prošle. Po prvim cenovnicima koji su juče po podne istaknuti, porcija kupusa ove godine koštaće 300 dinara, kilogram jagnjetine 1.300, prasetine 900, pivo i sokovi po 200 dinara. Za one čiji je džep tanji pola hleba u Guči košta 25 dinara, a 200 grama salame pedesetak dinara, pa može i tako.