Svi smo ponekad u dilemi dok pripremamo jelo, pogotovo deblja mesa da li će ono biti dovoljno mekano i skuvano.

profimedia0525950711.jpg
Foto: Profimedia
profimedia0525950711.jpg
Foto: Profimedia

Jedan od najmaestralnijih beogradskih kuvara, Raša, otkrio je večeras u emisiji Majke&Snajke trik kako da meso uvek ispadne sočno i mekano.

screenshot-1279.jpg
Foto: Kurir Televizija
screenshot-1279.jpg
Foto: Kurir Televizija

Naime, potrebno je da pre svih začina meso mariniramo limunom i ostavimo ga da odstoji 2 sata.

stockphotohandsqueezinglemonisolatedonwhite45982114.jpg
Foto: Shutterstock
stockphotohandsqueezinglemonisolatedonwhite45982114.jpg
Foto: Shutterstock

Na taj način se meso potpuno razmekša i brže spremi.

screenshot-1278.jpg
Foto: Kurir Televizija
screenshot-1278.jpg
Foto: Kurir Televizija

Ova metoda se najviše primenjuje na jugu gde su visoke temperature, jer pored toga što limun razmekša meso, on ga i štiti od bakterija i insekta.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

NE PROPUSTITEStarsDA LI VEĆ IMAMO OVONEDELJNOG POBEDNIKA?! Nikolićke uzele neverovatnih 22 poena, sutrašnje takmičarke su pred PRAVIM IZAZOVOM!TV šouNIKOLIĆI TREBA DA PRIPREME JELO ZA KOJE NIKO NIJE ČUO, A RAŠA SAVETUJE KAKO KUVATI POVRĆE I DINSTATI LUKStarsATMOSFERA KAO U KAFANI! Harizma porodice Stošić, pesma i dobri ukusi obeležile večerašnju epizoduStarsŽENA, MAJKA, KRALJICA! Stana je bila misica čak 2 puta, a sina je SAMA podigla: Prošli smo kroz nemaštinu i GLAD!
SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Izvor: Kurir televizija
SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Izvor: Kurir televizija