Svi smo ponekad u dilemi dok pripremamo jelo, pogotovo deblja mesa da li će ono biti dovoljno mekano i skuvano.

profimedia0525950711.jpg
Foto: Profimedia

Jedan od najmaestralnijih beogradskih kuvara, Raša, otkrio je večeras u emisiji Majke&Snajke trik kako da meso uvek ispadne sočno i mekano.

screenshot-1279.jpg
Foto: Kurir Televizija

Naime, potrebno je da pre svih začina meso mariniramo limunom i ostavimo ga da odstoji 2 sata.

stockphotohandsqueezinglemonisolatedonwhite45982114.jpg
Foto: Shutterstock

Na taj način se meso potpuno razmekša i brže spremi.

screenshot-1278.jpg
Foto: Kurir Televizija

Ova metoda se najviše primenjuje na jugu gde su visoke temperature, jer pored toga što limun razmekša meso, on ga i štiti od bakterija i insekta.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Izvor: Kurir televizija