OVAKO BREGA ŽIVI U PARIZU! Stanovi u njegovom kvartu i do 5 MILIONA €, na 100 metara od njegovih vrata teroristi UBILI 90 LJUDI!
Foto: Kurir

JEDE guščju I PAČJU pastetu, kiseli kupus, pije špriceR i kupuje u vintidž šopovima!

OVAKO BREGA ŽIVI U PARIZU! Stanovi u njegovom kvartu i do 5 MILIONA €, na 100 metara od njegovih vrata teroristi UBILI 90 LJUDI!

Stars -

Goran Bregović već decenijama ima stan u Parizu, gde je nekada često boravio. Ekipa Kurira posetila je francusku prestonicu, gde smo se uverili da je Brega i dalje superstar, da ga ljudi obožavaju i da jedva čekaju njegove koncerte u julu i oktobru.

Goran Bregović
foto: Kurir

Šetajući Trgom republika, u čijoj neposrednoj blizini muzičar ima luksuznu nekretninu, sreli smo njegovu komšinicu Desanku, koja godinama živi u Parizu, a koja je za Kurir otkrila detalje iz Bregovićevog privatnog života, ali nam je pokazala i mesta na koja muzičar redovno odlazi kad je u Parizu. Ono što je interesantno jeste da je upravo Desanka radila u jednom francuskom restoranu u koji je kantautor obožavao da odlazi, dok nije zatvoren pre dve godine.

Goran Bregović
foto: Kurir

- Brega živi upravo ovde gde smo sada - na Trgu republika. Ovo je jedna od najskupljih i najluksuznijih lokacija u gradu. Cene stanova su raznolike. Ima onih "skromnijih" od milion, pa do čak četiri-pet miliona evra, u zavisnosti od kvadrature. Ovde su mahom zgrade sagrađene u starom francuskom stilu, s prelepim balkonima i dvorištima, gde se stanari okupljaju. Kada je bio ovde, najčešće se odmarao kod kuće i šetao ovim kvartom od Republike do Bastilje i La Marea. Nije voleo da prelazi Senu. U Parizu mu je bila baza za odmor od mnogih koncerata tokom godine - otkrila nam je Desa na početku razgovora.

Ona nas je odvela i ispričala i šta je Brega poručivao u legendarnom restoranu "Čez Dženi", koji mu je bio omiljeni. U njega je redovno dovodio i svoje prijatelje.

Goran Bregović
foto: Kurir

- "Čez Dženi" se nalazio nedaleko od njegovog kvarta. Dolazio je gotovo svakodnevno. Naručivao je jelo foa gra (guščju i pačju paštetu), kao i kiseli kupus. Voli da popije belo vino, kao i da pravi špricer. Pričao mi je da izbegava restorane po Parizu, ali da ovom mom ne može da odoli. Znam da je mnogo voleo da jede i turski kebab, koji su takođe s vremenom zatvoreni - priča ljubazna gospođa Desa.

Goran Bregović
foto: Kurir

- Njemu je ovde sve blizu stana. Tu je i kafić koji je posećivao, ali i konzervatorijum, gde su njegove ćerke Ema, Lula i Una pohađale klavir i balet. Koliko je skroman naš Brega, koji je i dalje jedna od najvećih zvezda u Francuskoj, pokazuje i to što je mnogo voleo da posećuje i vintidž prodavnice s garderobom, gde je kupovao stare naočare i aksesoare - otkrila nam je komšinica.

Goran Bregović
foto: Kurir

Tokom šetnje, Desanka nam je pokazala dvoranu "Bataklan", pa nam je ispričala i za jedan tragičan događaj koji se desio na nekoliko stotina metara od Breginog doma u Parizu.

Goran Bregović
foto: Kurir

- Njegov stan se nalazi na nekoliko stotina metara od ove koncertne dvorane "Bataklan", gde se 2015. godine odigrao teroristički napad u kome je stradalo 90 ljudi. Goranu je to tada jako teško palo. Baš je bio potresen, jer su povređeni bežali maltene 100 metara ispred njegovih vrata. Na sve strane su bili leševi, policija. Čula sam da je on te večeri trebalo da ide na koncert te grupe koja je tada svirala, ali da je u poslednjem trenutku promenio planove i tako ostao živ. Sam bog ga je spasao - otkrila nam je Desanka.

1 / 9 Foto: ATA Images

Na kraju, upitali smo Desanku kada je poslednji put videla Gorana ili nekog od njegove porodice.

- Nisam skoro. Sad je najčešće u Srbiji. Pre nekoliko meseci sam videla Dženanu i ćerke, koje su tu nekad stalno živele. Nadam se da će sada, kad bude dolazio na koncerte, ostati malo duže, pa da ćemo se videti i ispričati - uz osmeh završava ljubazna gospođa.

Inače, Brega je u jednom intervjuu otkrio da ne boravi više toliko često u Parizu jer ne želi da plaća porez u Francuskoj.

Goran Bregović
foto: Kurir

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

05:27

GORAN BREGOVIĆ: Vučiću nikada neću zaboraviti što je bio uz mene kada mi je bilo najteže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track