Nedeljko Bilkić je na sceni dug period, a za to vreme je podario vanvremenske hitove, koji su neizbežni u kafanama i dan danas.

Popularni, odnosno, sada već slavni pevač, gostovao je u emisiji "Pusti brigu" na Kurir televiziji.

Sa ove vremenske distance, rezimirao je koji trenuci su bili najlepši, a koji najteži.

- Sveobuhvatno, u životu i krajeri, najteže je bilo kada sam sa 15 dana ostao bez oca, a majka imala 30 godina i šestoro dece. Taj život do moje 20 godine, dok nisam počeo da pevam i zarađujem paru, bio je vrlo težak. Nemaš da pojedeš svaki dan, maltene sam bio gladan, nemaš odeću, obuću adekvatnu. Došao sam u Beograd obučen u Crvenom krstu. Bio sam prava bosanska sirotinja. Posle se sestra udala, kada je imala 17 godina, postao sam ujak njenom detetu kada sam imao svega pet godina. To su bili tešk idani.

Kurir televizija "SA 15 DANA SAM OSTAO BEZ OCA, MAJKA SAMA SA ŠESTORO DECE" Ispovest Nedeljka Bilkića: Od prvog honorara prejeo sam se sa drugarima

Odmah zatim se osvrnuo i na lepše dane:

- Kako je karijera krenula, prvi honorar potrošio sam na svoje drugove sa fakulteta, odveo ih na tacni da biraju šta da jedu, u menzi, da se najedemo. Sada se ima, hvala Bogu. Moji sinovi, petoro unučadi, snaje, ja sam sada prebogat. Kaže moj sin stariji, tata za 50 godina života ljudi ne stvore mnogo, a ti si rođen tu gde jesi, prošao si ceo život, završio fakultet, otišao u Kanadu, obezbedio deci život... Kaže sin da neko ne stigne ni za 300 godina.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/L. Majer

Bonus video:

Kurir televizija GDE SE NALAZI KRČMA I LEPA MARA? Nedeljko Bilkić otkrio celu NEVEROVATNU priču: Napisano je za 10 minuta, zbog konobarice!