Nakon serije uspešnih koncerata širom zemlje i regiona Aleksandra Prijović obradovala je fanove porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.

whatsapp-image-20210525-at-9.43.08-pm.jpg
Foto: Nemanja Nikolić

Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada „zagusti” u pomoć joj uvek priskače majka Borka Mihajlović.

20231218-13-44-13punjene-paprike-po-receptu-aleksandre-prijovic-filip-ne-moze-da-im-odoli-foto.jpg
Foto: Printskrin/Instagram

- Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva - poručila je pevačica.

screenshot-20231101-220613.jpg
Foto: Printscreen Instagram

Sastojci

600 g mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 100 g pirinča 1 jaje 1 kašika aleve paprike 2 paradajza 12 paprika babura 1 kašika brašna 0,5 l paradajz soka malo ulja malo soli biber suvi biljni začin

aleksandra-prijovic-10082023-0002.jpg
Foto: ATA images

Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović

Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu.

Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza.

Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.

Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.

Kurir.rs/ Gloria/ prenela: N.V.

Bonus video:

18:41
Aleksandra Prijović konferencija za medije Izvor: Kurir televizija