Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksić zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane.

natasa-3.jpg
Printscreen 

Sastojci:

2 jajeta

200g maslaca

200g šećera u prahu

2 vanil šećera

2 praška za pecivo

2 kesice cimeta

6 kašika meda

600-700g brašna

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac, i sve sastojke osim brašna koje dodajemo na kraju po malo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.

*Napomena: ako je maslac sobne temperature tj. samo omekšao biće potrebno manje brašna a ako je otopljen biće potrebno više-ukus je na kraju isti. Svakako, čak i ako se pri vadjenju modlicama raspada, skupiti opet svo testo u loptu, dodati malo brašna i domesiti.

Prepoloviti testo na 2 dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.

Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.

20231225-09-39-48novogodisnji-cimet-keksicibozicni-medenjaci-2-jajeta-200g-maslaca-200g-sece.jpg
Printskrin/Instagram 

Kada se izvade posuti šećerom u prahu.

Od ove količine testa ispadne oko 3 velika pleha.

Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.

Kurir.rs/Hello

Bonus video:

02:12
SANJA MARINKOVIĆ PROGOVORILA O LJUBAVNOM ŽIVOTU! NE ZNAM GDE JE PROBLEM To što nije na fotografijama ne znači da ga nema  Izvor: kurir televizija