"PIKSI JE MOJ PRIJATELJ I ŽAO MI JE ŠTO ĆU OVO REĆI, ALI..." Keba udario na Orlove nakon kraha na EP: ON KAO LAIK JE PRIMETIO OVO
Foto: ZoutKurir/Zorana Jevtic, Kurir TV

kurir televizija

"PIKSI JE MOJ PRIJATELJ I ŽAO MI JE ŠTO ĆU OVO REĆI, ALI..." Keba udario na Orlove nakon kraha na EP: ON KAO LAIK JE PRIMETIO OVO

Stars -

Pevač Dragan Kojić Keba u gostovanju u emisiji "Puls Srbije" komentarisao je učinak Srbije na Evropskom prvenstvu, analizirajući razloge neuspeha našeg tima.

Keba je započeo razgovor prisećajući se gledanja utakmice sa svojim prijateljem, Saletom Popovićem, koji je bio izuzetno vatren u podršci timu.

- Gledali smo sinoć zajedno utakmicu. I to na ekranima, desetak kvadrata. Jedva sam ga sprečio da ga ne polupa - rekao je Keba, ističući strast koja je nedostajala na terenu.

Dragan Kojić Keba
foto: Kurir televizija

Prema njegovom mišljenju, osnovni problem srpske reprezentacije bio je nedostatak kontrole i uigranosti.

- Sinoć, po mojoj proceni, odbrana je trebala da igra napad, a napad da bude u odbrani. Verovatno bismo primili gol, ali tu sam primetio ne samo sinoć, nego već neko vreme, da nedostaje veza između igrača - rekao je Keba.

04:40

PIKSI JE MOJ PRIJATELJ I ŽAO MI JE ŠTO ĆU OVO REĆI, ALI... Keba udario na Orlove nakon kraha na EP: Nedostaje veza između igrača

Keba je izneo i svoje mišljenje o stručnom štabu i treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, s kojim je u prijateljskim odnosima.

- Dragan Stojković Piksi je moj prijatelj. Meni je žao što ću reći neke reči, ali mislim da nije na najbolji način uspostavio kontrolu. Ja sam šef parade, vi... Mislim da tu fali saradnje da se zna ko je ko - rekao je Keba, dodajući da je potrebno jasno definisati uloge unutar tima.

Dragan Stojković Piksi, EURO 2024, Srbija
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Jedan od ključnih problema koje je Keba istakao je prisustvo ega kod igrača i stručnog štaba.

- Ako neke stvari ne raskrstimo sa sobom u sebi, a to se zove ego, onda se ne trudiš, ne može pomoći tog momenta. Taj ego sam prepoznao kod svih, kompletnog stručnog štaba i igrača - rekao je Keba, naglašavajući da su igrači morali pokazati više timskog duha i entuzijazma.

Dušan Tadić, EURO 2024, Srbija
foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Keba je takođe kritikovao nedostatak uigranosti među igračima, što je rezultiralo konfuzijom na terenu.

- Nije bilo uigranosti. Nije bilo tog entuzijazma. Ljudi, pa ja i dan danas, posle 36 godina uzimam tu gitaru da pevam i dalje mi radi taj žar i želim da se dokažem - rekao je Keba, ističući da je potrebno više strasti i energije na terenu.

EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima. Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:59

Dusan Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track