NOVI DETALJI TAJNOG KRŠTENJA CECINOG UNUKA! Isaiju krstila 2 episkopa, duhovnik Ražnatovića došao iz Moskve zbog svetog čina FOTO
Foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić, Antonio Ahel/ATAImages, Shutterstock, Ilustracija

OTKRIVAMO

NOVI DETALJI TAJNOG KRŠTENJA CECINOG UNUKA! Isaiju krstila 2 episkopa, duhovnik Ražnatovića došao iz Moskve zbog svetog čina FOTO

Stars -

Veljko i Bogdana Ražnatović na Vidovdan su u Hramu Svetog Save na Vračaru krstili svog najmlađeg sina Isaiju. Svetoj tajni krštenja prisustvovali su samo ponosni otac i majka, njihov najstariji naslednik Željko i kum, koji je došao s Kipra.

Stefan Šarić, Ceca, Svetlana Ražnatović Ceca
foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Sveti čin u kripti Svetog velikomučenika cara Lazara obavila su dva vikarna episkopa: remezijanski Stefan i jegarski Nektarije, novoizabrani vladika britansko-irski. Vladika Stefan je dugogodišnji duhovnik porodice Ražnatović, a kako je odnedavno izabran za starešinu Podvorja i predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Moskvi, on je iz ruske prestonice došao kako bi učestvovao u krštenju najmlađeg Ražnatovića.

Kako je Veljko odmah posle rođenja sina najavio da će krštenje biti obavljeno na veliki srpski praznik - Vidovdan, zamolio je vladiku da i on dođe za tu priliku u Beograd, na šta je vladika odmah pristao.

Veljko Ražnatović
foto: Printscreen

Pošto je još beba, Cecin unuk verovatno neće pamtiti ovaj veoma važan dan, ali će mu pored fotografija i poklona koje je dobio ostati jedna veoma vredna, ali i obavezujuća uspomena - čestitka s prelepim rečima o njegovoj porodici.

- Dragi naš Isaija Ražnatoviću, dobro došao u slavnu familiju Ražnatovića. Veliki te posao čeka i slava... Moraćeš baš da se potrudiš da tu gde si se rodio budeš veći od velikih predaka! Ja znam da hoćeš - napisao je neko čiju je čestitku Veljko objavio na svom Instagram profilu.

Vladika Nektarije
foto: Printscreen YT

Podsetimo, kako je Kurir prvi pisao, iako je Isaija trebalo da se zove Ilijan, on je na kraju ime dobio po ocu Isaiji, poznatom igumanu manastira Ilinje iz Šabačke eparhije. Veljko je na ovaj način hteo da iskaže veliko poštovanje i zahvalnost ovom monahu i duhovniku, pošto je pre desetak godina proveo nekoliko meseci kod njega u manastiru.

Veljko Ražnatović, Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Printscreen YT

Boraveći tada u ovoj svetinji u postu i molitvama, Veljko je pomagao manastirskoj bratiji u svim poslovima i dužnostima. Posebno se bio zbližio sa igumanom Isaijom, koji mu je nesebično pomogao svojim savetima i molitvama, što bokser nikad nije zaboravio.

Stars
foto: Kurir

Kurir.rs

Bonus video:

00:08

Veljko Ražnatović u svinjcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track