KOJE SU PESME POSTALI HITOVI IZ DRUGOG PUTA! Tek kada su Šaban, Ceca, Sanja, Zorica otpevali ove pesme su ZAŽIVELE U NARODU!
Foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Ana Paunković

Vremeplov

KOJE SU PESME POSTALI HITOVI IZ DRUGOG PUTA! Tek kada su Šaban, Ceca, Sanja, Zorica otpevali ove pesme su ZAŽIVELE U NARODU!

Stars -

Zorica Brunclik, Ceca Ražnatović, Sanja Đorđević, ali i Šaban Šaulić i Vida Pavlović koji, nažalost, više nisu među nama, iza sebe imaju višedecenijsku karijeru obojenu vanvremesnkim hitovima koje su doživele procvat tak kada su ih upravo oni otpevali.

Ceca Ražnatović, Dajana Tripunović
foto: Printscreen/Facebook, Damir Dervišagić

Cecin veliki hit "Vazduh koji dišem" zapravo je obrada! Ražnatovićeva je 1994. godine snimila album "Ja još spavam u tvojoj majici". Neposredno pre toga je njena koleginica, a potom i drugarica Slavica Tripunović Dajana, objavila svoj album na kom se našla pesma "Vazduh koji dišem". Čuveni "Cvetak zanovetka" je pozvala autore ove numere Marinu Tucaković i njenog supruga Aleksandra Radulovića Futu i zamolila da i ona uradi tu pesmu, nakon čega je postala evergrin.

Halid Bešlić, Sanja Đorđević
foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Idemo dalje. "Pjesma o njoj" iliti "Tebi i meni za prošle dane" koju je 1982.godine snimio Halid Bešlić trinaest godina kasnije je obradila Sanja Đorđević. Istu numera je tek u drugom pokušaju postala hit koji se u interpretaciji pevačice i dan danas sluša. Interesantna priča oko narodne pesme "Raširi ruke o majko stara" koju je prvi snimio Budimir Buca Jovanović. Ovaj čuveni harmonikaš i kompozitor koji je umeo lepo i da peva je hit napisao za Šabana Šaulića sa kojim je sarađivao. Međutim, nju je posle Buce prva otpevala Zorica Brunclik i postala je hit, a Šaban je takođe izvodio kao da je njegova.

Živkica Miletić, Vida Pavlović
foto: Printscreen/Youtube, Damir Dervišagić

Dragan Vučić otpevao je "Cveto mori" koja je tek u interpretaciji Šabana Šaulića pod nazivom "Cveta" postala hit. Isti je slučaj sa koleginicama Vidom Pavlović i Živkicom Miletić. Živkica je 1975.godine otpevala "Svako traži novu ljubav" koju je uradio Novica Urošević, a koja je tek u drugom izvođenju zaživela. Godinu dana kasnije je ova pesma proslavila Vidu Pavlović.

Nažalost više nisu među nama Vida Pavlović i Šaban Šaulić
Nažalost više nisu među nama Vida Pavlović i Šaban Šaulićfoto: Ana Paunković, Printscreen/Youtube

Edita "oživela" hit "Moje jedino"

Dok je bila grupa "Ministarke" u kojoj je pevala Edita Aradinović obradili su pesmmu "Moje jedino", koja je za kratko vreme postala veliki hit i do sada na ima preko dva i po miliona pregleda. Taj spot, a posebno emotivno izvodenje Edite su privukli posebnu pažnju, ali nekima se ova pesma učinila poznatom.

Edita Aradinović, Dajana Penezić
foto: Damir Dervišagić

Numeru koju su napisali poznati Filip Miletić i Miloš Roganović, je 2011. godine otpevala je Dajana Penezić. Ona se ubrzo nakon toga povukla sa javne scene, a autori su želeli da pesmi daju moderniji zvuk te su promenili aranžman, ali je tekst ostao potpuno isti.

06:56

STARS EP 334

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja