ONI SU NASLEDILI TALENAT RODITELJA: Za neke je bio prevelik zalogaj, a samo je jedna je uspela da nadmaši slavnu majku
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Dragana Udovičić

deca poznatih

ONI SU NASLEDILI TALENAT RODITELJA: Za neke je bio prevelik zalogaj, a samo je jedna je uspela da nadmaši slavnu majku

Stars -

Deca poznatih oduvek su bila zanimljiva javnosti, još ako naslednici odluče da krene stopama svojih roditelja, onda je sva pažnja na njima. Na domaćoj muzičkoj sceni puno je takvih primera, u manjem broju slučajeva deca su uspela da nadmaše svoje roditelje, ali ipak su u većini oni naslednici kojima je ime i popularnost jednog ili oba roditelja bio prevelik teret i zauvek su ostali u njihovoj senci. Postoje i oni koji kojima je upliv u muzičke vode bio hir, hobi, pa su se u međuvremenu ipak opredelili za neko drugo zanimanje i povukli se iz javnosti.

Kada pričamo o uspešnim roditeljima ali i deci imamo nekoliko primera. Marija Šerifović je po dosta parametara nadmašila svoju majku Vericu. Iza sebe ima pobedu na Evroviziji, veliki broj solističkih koncerata širom Evrope, dok je njena mama jedno vreme suvereno vladala privatnim veseljima. Kada su koncerti u festivali u pitanju, tu je ipak ćerka bila glavna.

Marija Šerifović, Verica Šerifović
foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

Neko kome je mamina velika popularnost i te kako pomogla u karijeri, iako se odlučila za drugačiji žanr muzike je slučaj Vesne Zmijanac i Nikolije Jovanović. Iako je na početku karijere bilo neminovno upoređivanje majke i ćerke, godinama je Niki gradila svoj put u drugoj vrsti muzike, i sada slovi za zvezdu u svom žanru, pa je tako klinci obožavaju. Mama Vesna i dalje žari i pali gde god da se pojavi.

Vesna Zmijanac, Nikolija Jovanović
foto: Dragan Kadić

Nikolija je konkurenciju dobila u naslednici Vesninih kolega, Mileta Kitića i Marte Savić, Eleni. Iako važi za jako popularnog mladog izvođača sa jakom slušanim pesama na internet platformama, tata Mile i dalje radi punom parom širom Evrope i sveta, pa i dalje suvereno vlada u svojoj porodici.

Mile Kitić, Marta Savić, Elena Kitić
foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić, Kurir

I u sličaju legende Šabana Šaulića i njegove naslednice Ilde može se reći da je slava popularnog roditelja samo pomogla naslednici. U tata i ćerka su zajedno i nastupali, držali koncerte, pa iako je na početku pažnja na Ildi bila zbog tate, vremenom je izgradila svoj put, imidž i sada može da se smatra dostojnom naslednicom svog oca.

Šaban Šaulić, Ilda Šaulić
foto: ATA images, Damir Dervišagić

Dobru polaznu tačku i lep početak karijere imali su i naslednici Marinka Rokvića, Nikola i Marko. Momci za primer, lepog ponašanja i pesama, ali iako su im prognozirali lepe i velike karijere, to se nije desilo. Nikola se poslednjih godina malo povukao sa scene, s vremena na vreme nastupa, bavi se humanitarnim radom, ali mu estrada, muzika i javna pojavljivanja nisu primarna stvar. Baš kao i njegovom mlađem bratu koji se skroz povukao iz muzike, a mikrofona se lati samo na nekim privatnim veseljima, i što se kaže, za svoj gušt.

Nikola Rokvić, Marinko Rokvić
foto: Printscreen Facebook

I naslednica Cece Ražnatović, Anastasija je na kratko osetila kako sijaju svetla pozornice, u muzičkom smislu. Imala je nekoliko uspešnih singlova, nastupala je, ali je onda odlučila da se posveti porodici. Udala se, živi i uživa u Španiji, ali nije isključeno da će se ponovo muzički aktivirati, nekada.

Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Kurir

Goca Božinovska i njen bivši suprug, kompozitor Rade Vučković imali su svog "predstavnika", naslednika u muzici. Njihova ćerka Jelena odlučila je da svoju karijeru gradi preko takmičenja "Zvezde Granda" i iako su joj svi prognozirali mnogo veću popularnost, ona je odlučila sama da da gradi svoj put. Nastupa pretežno po privatnim veseljima, živi povučeno sa svojim verenikom, a reklo bi se da nije previse ambiciozna i da ne stremi ka zvezdanim ciljevima.

Rade Vučković, Goca Božinovska, Jelena Vučković
foto: Nenad Kostić

Preko istog muzičkog takmičenja saznali smo i kako peva ćerka Dragana Stojkovića Bosanca, Aleksandra Džidža. Koliko joj je u samom takmičenju bilo olakšavajuće što je tata u žiriju, kako je i sama izjavila, više puta joj je to bila otežavajuća okolnost. Džidža je odlučila da završi fakultet, muzički se maksimalno obrazuje, tako da joj je škola bila prioritet, pa je tako i nastupe usklađivala sa tim obavezama. Objavljuje singlove i temeljno radi na karijeri.

Aleksandra Džidža Stojković, Dragan Stojković Bosanac
foto: Damir Dervišagić

Pre dvadesetak godina i komšinica sa Bežanijske kose porodice Stojković, ćerka Dragana Kojića Kebe, Nataša je okušala svoju sreću u muzici. Snimala je pesme, pojavljivala se na festivalima, ali je preko noći odlučila da ostavi muziku po strani, bar u Srbiji, spakuje kofere o ode u daleku Ameriku. Sada tamo živi i radi.

Dragan Kojić Keba, Nataša Kojić Taša
foto: Nemanja Nikolić, Instagram

Miloš Bojanić imao je čak dva naslednika u muzici. Bane i Mikica su otprilike u slično vreme počeli da pevaju, snimaju albume, međutim, i oni su napravili dugu pauzu i odlučili se, takođe za Ameriku gde im je primarni posao bio nešto sasvim drugo. Muzikom su se bavili s vremena na vreme. Ipak, pre godinu dana odlučili su da spakuju kofere i ponovo se vrate u domovinu i nastave gde su stali, kada je muzika u pitanju.

Bane Bojović, Mikica Bojanić, Miloš Bojanić
foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić

Bonus video:

03:23

Anastasija Ražnatović o udaji i životu u Španiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track