ŠABANOV ČUVENI HIT ODBIO OVAJ POZNATI PEVAČ! Evo kako je legendarnog pevača prevario na početku karijere
Foto: Dragana Udovičić

Nije kome je namenjeno

ŠABANOV ČUVENI HIT ODBIO OVAJ POZNATI PEVAČ! Evo kako je legendarnog pevača prevario na početku karijere

Stars -

Šaban Šaulić tokom svoje višedecenijske karijere snimio je nebrojano hitova koji koje je ili sam napisao ili su kompozitori i tekstopisci ciljano radili za njega, međutim, pesma "Žal" je završila kod njega jer ju je odbio Saša Matić.

Saša Matić, Šaban Šaulić
foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

Meni je nuđena pesma „Žal“ koju je snimio Šaban. Bio sam negde na putu. Preko telefona su mi je odsvirali, a sećam se da je domet bio užasan. Jedan deo sam čuo, drugi baš i ne najjasnije. Otprilike sam ukapirao pesmu. Rekao sam im da kad budem bio u Beogradu da ću doći do studija da je preslušam. Međutim, u međuvremenu odem za Ameriku,i kompozitor mi javlja da je Šabanu dao pesmu. On je moj veliki prijatelj tako da mi je bilo draže da je Šaban otpeva više nego ja“, ispričao je Saša u emisiji "dIvan show", koju uređuje i vodi Ivan Gajić subotom na Kurir televiziji. Popularni pevač se priseti i svojih početaka, u kojima je takođe Šaban bio uključen kao velika podrška.

Saša Matić
foto: Nemanja Nikolić

"Nisam hteo da snimim pesmu „Maskara“ za prvi album. Nešto mi se tu tekst nije svidelo. Pošto je Marina Tucaković pisala tekst, ona mi je u svom fazonu objašnjavala, kaže: „Pa, šta fali. Rasplakala se, pa joj se razmazama šminka.“ I ja pristanem. Odem kod Saleta Popovića i tipovao sam na pesme „Prokleta je violina“ ili „Hoću da ostarim sa tobom“. On presluša album i kaže da ćemo na reklamu stavimo „Maskaru“ jer će to da razvali. Ja se mislim, jedva uspeo Marinu da ubedim da ta pesma ne bude noseća, kad ono i Saša Popović nju izdvojio. Nije prošlo mesec dana od izlaska albuma, i zove me moj prijatelj Šaban Šaulić. Kaže, slušao album, dobre pesme, ali da mu se „Maskara“ najviše dopada. I desi se moj prvi veliki koncert, na njemu u publici moj dragi Šaban. Sutradan me zove i kaže: "Jao što si me zeznzo sinoć. Došao ja na koncert, a puši mi se. Ne mogu tamo da zapalim a čekam onu moju „Maskaru“. Čekam pesme i nikako da dođe ona. Ja izađem na petoj pesmi da povučem dva dima. Taman povuko prvi, a ono unura „Maskara“. Ja trk nazad.“

Kurir.rs

Bonus video:

04:20

Sasa Matić priredio SPEKTAKL ZA PAMĆENJE U KRAGUJEVCU: „Za Novogodišnju noć se družimo na trgu na Zlatiboru“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track