VIKENDICA LIDIJE VUKIĆEVIĆ PROPALA: Šut na sve strane, trava i korov! Crveno vozilo u dvorištu prava MISTERIJA: Evo šta je u njemu
Foto: Kurir/Ivan Gajić, Nemanja Nikolić

ekipa kurira u naselju vinci

VIKENDICA LIDIJE VUKIĆEVIĆ PROPALA: Šut na sve strane, trava i korov! Crveno vozilo u dvorištu prava MISTERIJA: Evo šta je u njemu

Stars -

Lidija Vukićević pre 30 godina kupila je vikendicu kod Golupca, u vikend-naselju Vinči, kako bi mogla da se osami i uživa u prirodi jer joj je to prijalo posle napornog rada i snimanja.

Lidija Vukićević
foto: Petar Aleksić

Naša ekipa posetila je ovaj kraj u Istočnoj Srbiji, gde je, zahvaljujući ljubaznim meštanima, lako pronašla vikendicu popularne Violete iz serije "Bolji život".

U vikend-naselju Vinci, ušuškana između drvoreda borova, nalazi se kuća od oko 200 kvadrata. Ipak, znajući koliki je Lidija esteta i koliko vodi računa o svemu, iznenadilo nas je kad smo videli da ova građevina izgleda vrlo zapušteno. Po zidovima i terasi se nahvatala mahovina, šuta je bilo na sve strane, trava i korov su uzurpirali prostor. Lidijine komšije su nam objasnile o čemu se ovde radi.

Lidija Vukićević, kuća Lidije Vukićević, vikendica Lidije Vukićević
foto: Kurir/Ivan Gajić

- Ovo je pravo vikend-naselje, niko ili retko ko je ovde preko cele godine, i manje-više se svi znamo. Ranijih godina je Lidija često dolazila i znala je dugo da boravi ovde. Baš je vodila računa o kući, sve je bilo pod konac, travnjak uvek podšišan, ma kuća za primer. Međutim, ja je nisam videla sigurno tri ili četiri godine. Poslednji put nešto oko one lude korone. Lidija je sjajna, srdačna. Uvek nasmejana, smirena za razgovor. Uopšte se ne ponaša kao neka umišljena zvezda. Pričale smo o običnim, svakodnevnim stvarima, a mene i komšinice su nekad interesovale i estradne priče, pa smo je ispitivale ko je kakav od glumaca, pevača, koje su priče tačne. Znate već kako to ide. Ona je tu kuću valjda kupila još dok se snimala i emitovala serija "Bolji život" - priča nam Lidijina komšinica.

Lidija Vukićević, kuća Lidije Vukićević, vikendica Lidije Vukićević
foto: Kurir/Ivan Gajić

Prošetali smo se i do centra naselja, gde se nalazi prodavnica, a kad smo se predstavili, objasnili ko smo i šta nam treba, jedan meštanin nam je otkrio kakva je Lidija.

- Mi koji živimo baš u selu tu smo preko cele godine, vikendaši gore u šumi dolaze s vremena na vreme. Nekoliko puta sam video Lidiju. Dolazila je i ovde do prodavnice. Ja živim baš pored, pa sam je sretao. Ne znam šta je kupovala, nisam ženi zavirivao u kese, ali je uvek bila nasmejana. Imamo pse lutalice, kao i svuda što ih ima. Kod nje se vidi da je dobra žena, odmah joj prilaze. Ona ih pomazi, kad ima nešto kod sebe, da im hranu, igra se s njima. Ma žena za primer, verujte mi. Ne znam što je nema poslednjih godina - ispričao nam je meštanin.

Lidija Vukićević, kuća Lidije Vukićević, vikendica Lidije Vukićević
foto: Kurir/Ivan Gajić

Trenutni dokaz da je neko ipak boravio na Lidijinom imanju je crveni auto parkiran u dvorištu, prekriven prašinom i grančicama s drveća, ali i pretrpan stvarima. Kroz prozore kola vide se džakovi, garderoba, čak i neki delovi nameštaja.

- Verovatno je pakovala te stvari ili da nosi za Beograd, ili je htela da ih baci, ko zna kakva je tu situacija bila. Koliko se sećam, ona je uvek drugim autom dolazila, a ovaj smo prvi put videli kad je tu dovezen i parkiran. Pretpostavljam da nije ništa vredno unutra čim tako tu stoje - zaključuje komšinica.

Bonus video:

01:25:56

SCENIRANJE 18.06.2023. LJILJANA STJEPANOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track