ROĐENA U KRALJEVU, ODUŠEVILA PUBLIKU U ŠVEDSKOM IDOLU: Otkrivamo ko je Srpkinja koju porede sa Adel
Foto: Bojan Stevanovic

osvajila srca slušalaca širom sveta

ROĐENA U KRALJEVU, ODUŠEVILA PUBLIKU U ŠVEDSKOM IDOLU: Otkrivamo ko je Srpkinja koju porede sa Adel

Stars -

Nikolina Lekić, poznata pod umetničkim imenom Niko, je stekla široku popularnost učešćem na takmičenju „Swedish Idol“ 2023. godine, gde su je pohvalili zbog glasa koji podseća na Adel.

Nakon uspeha u ovom muzičkom projektu, nije se zaustavila već je objavila najpre singl „Need You“ pod okriljem AS STUDIOTON muzičke produkcije Aleksandra Sofronijevića, a potom I drugu pesmu „It's Only Love“.

Nikolina Lekić
foto: Bojan Stevanovic

Već druga numera postaje izuzetno slušana na radio stanicama u Švadskoj, a sa njom je takođe ušla u finale radio takmičenja „P4 Nästa“, što je još jedan dokaz njene izuzetne popularnosti.

Ova izuzetno talentovana devojka rođena je 2003. godine u Kraljevu, a ljubav prema muzici nasledila je od oca, muzičkog producenta Ivana Lekića. Kada je imala pet godina, Niko se sa majkom preselila u Švedsku, gde nastavlja da razvija svoj muzički talenat.

Od četvrtog do devetog razreda pohađala je muzičku školu, a u srednjoj školi se usavršavala na klasičnoj violini i u pevanju. Iako je na fakultetu izabrala da studira socijalni rad, muzika je ostala njena velika strast.

Danas, Niko nastavlja da osvaja srca slušalaca širom sveta, istovremeno balansirajući svoj život između socijalnog rada i muzike.

Njena priča je inspirativna, dokazujući da se sa dovoljno strasti i posvećenosti mogu postići veliki uspesi u bilo kojoj oblasti.

Bonus video:

02:12

GRANDU JE BILO NAJBOLJE DA JA ODEM ZBOG MOG STAVA Fatalna pevačica bez dlake na jeziku: Taj projekat mi promenio karijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track