MENADŽER KLUBA JOŠ GORE OPLEO PO ESTRADI: Pevači su finansijski NEISPLATIVI, moraju da snize cene nastupa! Pomenuo i UCENJIVANJE
Foto: Damir Dervišagićir, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić, Shutterstock

otkrio istinu

MENADŽER KLUBA JOŠ GORE OPLEO PO ESTRADI: Pevači su finansijski NEISPLATIVI, moraju da snize cene nastupa! Pomenuo i UCENJIVANJE

Stars -

Sve više pevača podiže cene svojih nastupa, a mnogi klubovi ne mogu da izdvoje toliku količinu novca za jedno gostovanje neke zvezde.

Tea Tairović, Jelena Karleuša, Sloba Radanović, Nucci, Vojaž, Aleksandra Prijović
foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Nenad Kostić, Aleksa Savulov, Shutterstock

Upravo zbog toga pre nekoliko dana se na društvenim mrežama oglasio menadžer jednog od najpoznatijih klubova u Srbiji koji nije štedeo reči kada su pevači i njihovi angažmani u pitanju.

Njegovo iskustvo i saradnja sa estradnjacima traje decenijama, a sada se opet oglasio i istakao da od jeseni više neće raditi gostovanja u klubu zbog njihove finansijske neisplativosti.

Estradni menadžer
foto: Printskrin/Instagram

- Svedoci ste situacije u kojoj se nalazimo. Kako mi tako i naše kolege. Odlučili smo da ispoštujemo unapred dogovorene nastupe tokom leta, ali isto tako smo odlučili da od septembra više ne radimo gostovanja zbog njihove finansijske neisplativosti. Razgovarali smo sa dosta izvođača i menadžera i mahom smo svi saglasni oko jednog - a to je da cene nastupa moraju drastično da se snize. Velika finansijska kriza je nastupila i čini se da će biti sve veća. Mi smo preduzeli korake snižavanja cena pića u klubu i još ćemo. Ali nije dovoljno da i sam izvođač snizi cenu. To bi bilo kratkoročno polu-rešenje - naglasio je menadžer kluba, pa nastavio:

- Kvar je daleko dublji. Cene moraju podhitno da skinu svi muzičari i da prestanu sa ucenjivanjem izvođača, jer većina kada bi im sklonili izvođača i kada bi samostalno izašli na tržište, istog momenta bi vredeli 3 ili 4 puta manje. A neki i više. Moraju svi tekstopisci i kompozitori da skinu cene jer prodavanje pesama po ovim cenama bez garancije van je svakog smisla (o uzimanju procenta od digitalija ne želim ni da pričam) - dodao je on.

Tea Tairović, Dara Bubamara, Sloba Radanović, Aleksandra Prijović, Rada Manojlović
foto: Petar Aleksić, Damir Dervišagić, ATAImages, Shutterstock

Na kraju, imao je i jednu molbu za sve mlade:

- Takođe, molimo mlade da ne podležu nametnutom trendu preko nacionalnih frekvencija, da slušaju muziku, a ne da gledaju. Da dođu u klub, kafić, restoran gde god. Da uživaju u muzici a ne u skrolovanju, a mi ćemo se potruditi da garanutujemo odlične bendove koji će to omogućiti. U nadi da ćemo jednog dana ugostiti sve najbolje izvođače, prvo mora sve da stane - zaključio je menadžer kluba.

Tea Tairović
foto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Sonja Spasić, Nenad Kostić, Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

01:13:49

SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track