EDIN DŽEKO U HRVATSKOJ IMA ČITAVO CARSTVO: Milioni, nekretnine i vlasništvo u firmama: Otkriveno ko su mu PARTNERI
Foto: Shutterstock, AP Armin Durgut

evo s kim posluje njegova supruga u Zagrebu

EDIN DŽEKO U HRVATSKOJ IMA ČITAVO CARSTVO: Milioni, nekretnine i vlasništvo u firmama: Otkriveno ko su mu PARTNERI

Stars -

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, osim što je ostvario vrhunsku karijeru na zelenom terenu, on je izuzetno uspešan i u poslovnom svetu.

Džeko je tokom svoje karijere zaradio ogroman novac. Prema dostupnim podacima na internetu, Edin je od ugovora s klubovima zaradio oko 116 miliona evra.

Edin Džeko
foto: AP Photo/Luca Bruno

Misli na budućnost

Međutim nije želeo čekati kraj karijere te je vrlo rano počeo misliti o budućnosti. Džeko je odavno u poslovnim vodama. Njegove investicije zabeležene su u dve zemlje, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Amra Džeko, Edin Džeko
foto: Instagram/amradzeko

Jedan od najboljih fudbalera sa naših prostora i njegova supruga, bivša manekenka Amra Silajdžić Džeko, već su se ranije ukorenili u Hrvatskoj. Letnja destinacija im je na jugu, u poznatom i skupom Dubrovniku, gde Džeko ima uknjiženu vilu sa prekrasnim pogledom na Dubrovnik i more.

Postoji i firma preko koje Džeko vodi restoran i koktel bar na odličnoj lokaciji u Dubrovniku. Ali tu nije kraj Džekinim hrvatskim poduhvatima. U Splitu već poseduje firmu sa Anitom (Čehić) Ibričić, suprugom bivšeg fudbalera iz BiH, omiljenog među Hajdukovim navijačima - Senijada Ibričića.

Džeko ima posla i sa dubrovačkim političarem u Sustjepanu. Njegova supruga je suvlasnica firme u hrvatskoj metropoli. Čak je i Džekin otac, bivši fudbaler Midhat Džeko, direktor u jednoj hrvatskoj kompaniji. Zato ako Džeko bude igrao za Hajduk, biće kao da igra u svojoj drugoj domovini. Slede detalji....

Edin Džeko
foto: Reuters

Džeko je jedan od srećnika koji već ima luksuznu nekretninu i biznis u Hrvatskoj. Naime, u Ulici Petra Svačića, u dubrovačkom Lapadu, Džeko ima vilu, modernu dvospratnicu sa fantastičnim pogledom. U zemljišnim knjigama je upisana kao stambena zgrada površine 312 m2 i dva dvorišta od po 10 m2 i 50 m2. U vlasnički list nije upisan nikakav teret. Na toj kućnoj adresi u Dubrovniku Džeko ima registrovanu firmu. Preko te firme je vlasnik restorana koji se nalazi na odličnoj lokaciji u neposrednoj blizini tvrđave Revelin. Džeko je jedini vlasnik, a direktor je Darijo Antunović iz Makarske. Džeko ima partnerstvo i sa dubrovačkim političarem Mihom Obradovićem.

Džeko je sa Obradovićem suvlasnik firme koja je registrovana za ugostiteljstvo, turizam i brojne druge delatnosti. Sedište te kompanije je u Sustjepanu, na adresi sa kojom se Obradović godinama prijavljivao na lokalnim izborima. Džeko ima biznis u Splitu i sa suprugom bivšeg Hajdukovca i bivšeg fudbalera Senijada Ibričića. Reč je o Aniti Ibričić, sa kojom Džeko ima firmu. Direktori te kompanije su Anita Ibričić i Džekin otac Midhat Džeko, koji je i sam bio fudbaler.

Edin Džeko
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na Sudregu je Džekina partnerka Anita prijavljena sa adresom u Podstrani - Grljevac kod Splita, gde poseduje i nekretnine. Za razliku od supruga, kojem je bivša manekenka Amra Džeko rodila četvero dece, njeno devojačko prezime Silajdžić ima firmu u hrvatskoj metropoli. Preko te kompanije imaju i veb šop, gde prodaju odeću, nakit i modne dodatke istoimenog brenda. I dok je Džeko upisao sarajevsku adresu u hrvatski trgovački registar, njegova supruga Amra se upisala na rimsku adresu. To je ulica Perikle u istorijskom rimskom okrugu Otava, gde je par ranije živeo dok je Džeko igrao za italijansku Romu.

Inače, Džeko ima ulaganja i u svom rodnom gradu. Krajem prošle godine mediji pisali su da zajedno sa bivšim direktorom BBI banke Amerom Bukvićem grade stambeno-poslovni objekat u zajedničkom poduhvatu koji je uložio 5,4 miliona KM Sarajevo Citi Center (SCC).

kurir.rs/imperijal.net

Bonus video:

05:57

STARS EP 337

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track