Bivša teniserka Ana Ivanović godinama živi u srećnom braku sa nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom sa kojim ima tri sina. Tokom igračke karijere zaradila je milione, a malo ko zna šta je po obrazovanju Ana Ivanović.

- Kao dete sam bila veoma stidljiva, nisam se osećala ugodno ni u vrtiću ni u školi. Bila sam štreber i niko nije hteo da se druži sa mnom. Kao tinejdžerka sam bila jako dosadna. Lude stvari nikada nisam radila i nisam išla na časove nepripremljena”

Ana Ivanović 2016. godine prekinula je sportsku karijeru, a na tenis su je roditelji upisali kada je imala samo pet godina.

screenshot-20240425-210740.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

- Kao dete sam bila veoma stidljiva, nisam se osećala ugodno ni u vrtiću ni u školi. Bila sam štreber i niko nije hteo da se druži sa mnom. Kao tinejdžerka sam bila jako dosadna. Lude stvari nikada nisam radila i nisam išla na časove nepripremljena - rekla je Ana.

Po završetku Osnovne škole "Majka Jugovića", koja se nalazi u zemunskom Gradskom parku, Ana je upisala srednju Turističku školu koju je zbog profesionalnih obaveza morala da završi vanredno.

- Kada sam počela da igram tenis i da putujem, slabo sam razumela engleski, a otac je bio stalno sa mnom, jer je majka bila posvećena bratu Milošu. On je student ekonomije i bavi se porodičnim poslom. Jedno vreme otac je radio kao advokat, ali je prestao kada je počeo rat u mojoj zemlji.

screenshot-20231201-075815.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

- Bila je teška inflacija, plata je gubila na vrednosti i odlučio je da se posveti samo meni i Milošu. Majka i brat su se baš žrtvovali za mene, putovali sa mnom po nekoliko meseci, Miloš je tada bio dete, trebalo je da bude bliže majci - rekla je jednom prilikom za italijanske medije Ana Ivanović koja raspolaže pravim bogatstvom.