"VATRENA STIHIJA JE PROGUTALA SVE USPOMENE": Voditeljka stanovala u domu za izbeglice: Nismo poneli ni osnovna dokumenta
Foto: Printscreen/RTS

težak životni put

"VATRENA STIHIJA JE PROGUTALA SVE USPOMENE": Voditeljka stanovala u domu za izbeglice: Nismo poneli ni osnovna dokumenta

Stars -

Jelena Simić godinama važi za jedno od zaštitnih lica državne televizije. Iz večeri u veče gledamo je u udarnom terminu, kao voditeljku porodičnog kviza „Slagalica”.

Jelena Simić
foto: Printscreen/Instagram

Sa profesorom Draganom Simićem zajedno je dve decenije, a u braku su dobili ćerku Unu i sina Aleksu.

- Nikada nisam radila ono što su drugi od mene očekivali. Svet gledam širom otvorenih očiju i pažljivo osluškujem samo svoje srce. Dragan je stariji od mene 18 godina, ne tri decenije kao što su pojedini pisali. Da nema ljubavi i razumevanja, sigurno ne bismo opstali sve ove godine – rekla je Jelena u jednom intervjuu.

- Ako sam u nečemu imala sreće, onda je to u ljubavi. Zadovoljna sam i voljena žena - nema dilemu lepa voditeljka.

Jelena Simić rođena je i odrasla u Sarajevu, koje je u vihoru rata napustila sa porodicom.

- Prvih sedam godina života provela sam u kući kod babe i dede. Oni su bili divni ljudi, najbolji na svetu, ne samo prema unucima već i prema drugima – prisetila se voditeljka u jednom intervjuu za Hello!.

Srećno detinjstvo prekinuo je rat, a porodica je napustila Sarajevo.

- Do nas su konstantno stizale vesti da je neko koga znamo izgubio život. Vatrena stihija progutala je sve uspomene, sa sobom nismo poneli ni osnovna dokumenta. Imam tek nekoliko slika iz detinjstva koje je sačuvao moj ujak.

Jelena Simić
foto: Printscreen

- Živeli smo u domovima za izbeglice. Evo, sad kada se prisećam svega, pitam se kako smo sve to uopšte izdržali. Divim se snazi svojih roditelja. Nikad ih nisam čula da kukaju nad svojom sudbinom.

- Sestra i ja smo prvo leto u Beogradu provele radeći. Sklapale smo olovke, a ja sam, kao starija, radila i u prodavnici. Dobijale smo oko 50 para po olovci, možda i manje. Na kraju leta nešto smo i zaradile. Pred polazak u školu otišle smo da kupimo garderobu. Vratile smo se sa nekoliko krema za lice, parfemom i čokoladama. Bile smo presrećne.

Danas je Jelena Simić uspešna i ostvarena na svim poljima.

- Naučila sam da opstanem u raznim uslovima i zato kroz život idem bez straha. Svesna sam svoje izdržljivosti – poručuje sa optimizmom.

Kurir.rs/Story

Bonus video:

06:11

STARS EP 337

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja