Nakon emotivnog kraha zbog iseljenja sa splava, usledio novi udarac: Vesna de Vinča neutešna: "Pijem i plačem..."
Foto: Kurir televizija

Nakon emotivnog kraha zbog iseljenja sa splava, usledio novi udarac: Vesna de Vinča neutešna: "Pijem i plačem..."

Stars -

Tuga Vesne de Vinče danas je ogromna zbog gubitka jako bitnog muškarca u njenom životu.

Vesna Jugović, Vesna de Vinča, vesna de vinca
foto: Privatna Arhiva

Novinarka, spisateljica i vlasnica modne kompanije objavila je fotografiju na svom Instagram nalogu opraštajući se od velikog prijatelja i saradnika Radeta Brajovića.

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" preminuo je sinoć u Beogradu nakon kraće i teške bolesti, a tužne vesti potvrdili su članovi njegove porodice.

Zbog Radetovog odlaska tuga Vesne de Vinče je nemerljiva, jer je upravo sa njim godinama radila, te su postali veoma bliski prijatelji i saradnici.

Vesna Jugović, Vesna de Vinča, vesna de vinca
foto: Story Vladimir Šporčić

- Otišao je na nebo jedan od najboljih među nama - Rade Brajović, divno ljudsko biće, vrhunski novinar i urednik, vanserijski patriota, borac za slobodu i pravdu, otac i muž kakvog svako može poželeti, moj brat, moj učitelj. Moja velika duša, čovek koji me je motivisao da uvek koračam uspravno, hrabro, intelektualno… Pijem i plačem… Neka bude borba neprestana! … Slava mu! - napisala je De Vinča na Instagramu.

Rade Brajović pokrenuo je više novih izdanja i listova, počeo je izdavanje knjiga, osnivač je prve naše medijske kompanije NOVOSTI d. d., čiji je bio generalni direktor.

Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada - „Svetozar Marković", „Dimitrije Davidović“, više godišnjih nagrada „Večernjih novosti" i nagrade za životno delo „Slobodan Glumac“, a prošle godine i UNS-ove nagrade za životno delo, kao i „Evropskog medijskog Oskara“.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana vlasnica modne kompanije "Miss Yu" oglasila se na društvenim mrežama, otkrivši da je nakon 19 godina morala da se iseli iz svog doma, tačnije splava.

Ovo je veoma teško podnela, a smrt prijatelja samo ju je dotukla.

Kurir.rs/Gloria

Bonus video:

00:14

Vesnu de Vinča izujedale pčele, sva otekla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja