"DOLAZIO JE RANIJE ZBOG MAJKE..." Kurir u manastiru u Budvi, VERNICI OTKRILI nepoznate detalje o pevaču: Nadamo se da će...
Foto: Kurir, Printscreen/Instagram

posetli smo sveti hram

"DOLAZIO JE RANIJE ZBOG MAJKE..." Kurir u manastiru u Budvi, VERNICI OTKRILI nepoznate detalje o pevaču: Nadamo se da će...

Stars -

Milan Stanković je pre više od pet godina napustio estradu i posvetio se Bogu, molitvama i boravku u manastirima.

Jedan od onih koje je u prethodnom periodu najviše posećivao je manastir Podmaine u Budvi.

Milan Stanković
foto: Kurir

Ekipa Kurira, koja se trenutno nalazi u Crnoj Gori na primorju, posetila je ovaj sveti hram u kojem smo bili i prošle godine kako bismo proverili da li je pevač skoro dolazio.

Milan Stanković
foto: Kurir

Stigli smo u vreme službe. Tamo smo zatekli veći broj ljudi, koji su, kao i Milan Stanković, posvećeni duhovnom životu. Prišli smo jednoj manjoj grupi vernika. S njima smo kratko porazgovarali i o pevaču.

1 / 5 Foto: Kurir

Oni imaju samo reči hvale za Milana, poručili su da je divan čovek, a otkrili su nam i da Stanković ima posebno dobar odnos sa ocem Rafailom.

- Milana smo neko vreme stalno viđali, dolazio je s majkom. Dečko je divan, baš je dobar. Normalno se ponašao. Pio je rakiju s nama i ručali smo zajedno. Ove godine ga nismo videli, ali ga očekujemo, nadamo se da će doći - rekao je jedan od prisutnih vernika u manastiru.Na naše pitanje da li je Stanković u međuvremenu postao iskušenik, niko od njih nije mogao da nam da odgovor.

Podmaine, manastir Podmaine
foto: Nenad Kostić

- Nismo sigurni. Nismo to čuli. On je ovde dolazio zarad spokoja i mira, i tih teških životnih situacija kroz koje je prošao. Dolazio je i zbog mame, koja je, kao što smo vam već rekli, bila ovde s njim - završili su oni.

Podsetimo, prilikom naše prošlogodišnje posete ovom manastiru jedan od monaha nam je pričao o Milanovoj želji da krene monaškim putem.

- Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, to jest našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro - rekao nam je tada ovaj monah.

Bonus video:

07:02

STARS EP 348

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja