HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO CRNE GORE ZBOG DESINGERICE! Zabrinuti zbog njegovog nastupa: Roditelji da povedu računa!
Foto: Instagram

oštro osudili

HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO CRNE GORE ZBOG DESINGERICE! Zabrinuti zbog njegovog nastupa: Roditelji da povedu računa!

Stars -

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se danas povodom nedavnih nastupa repera Dragomira Despića, poznatog pod psudonimom Desingerica.

Iz ovog resora su oštro osudili svaki vid umetničkog izraza koji promoviše nasilje, netoleranciju, nepoštovanje ljudskih prava i diskriminaciju bilo koje vrste.

Desingerica
foto: Printscreen

- Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasljeđa - piše u saopštenju.

Pozvali su organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrednostima.

- Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj mjeri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj - navode u saopštenju.

Desingerica
foto: Damir Dervišagić

Iz resora na čijem je čelu Tamara Vujović poručuju i da zabrinjava činjenica da ovakvim događajima, koje ne mogi zabraniti, prisustvuje značajan broj publike koja je spremna da izdvoji i znatnu sumu za događaj ovakvog tipa.

- Stoga, podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrijednosni sistem - dodaju iz resora.

Ministarstvo kulture poručuje da će nastaviti da prati situaciju i preduzima sve neophodne korake u skladu sa svojim ovlašćenjima kako bi se zaštitila kulturna scena Crne Gore od negativnih uticaja.

Dragomir Despić
foto: Instagram

- Verujemo da zajedničkom akcijom svih možemo doprineti zaštiti i unapređenju kulturnih vrednosti i zaustavljanju negativnih uticaja u našem društvu - zaključeno je u saopštenju - prenosi "rtcg.me"

Podsetimo, Desingerica je na jednom od poslednjih nastupa bacao kore na publiku, razbijao jaja, rendao kačkavalj, a najnovija slika koja je osvanula na društvenoj mreži "X" zgrozila je sve.

Naime, Desingerica je pljunuo devojci u usta, a ovaj njegov potez naišao je na gnev javnosti.

kurir.rs/rtcg

Bonus video:

00:55

Desingerica izasao u sanduku na binu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track