EVO DA LI SU ZABRANJENI NASTUPI DESINGERICE U CRNOJ GORI: Nakon reakcije Ministarstva kulture dogodio se ŠOK OBRT
Foto: Printscreen YouTube

ISPLIVAO SNIMAK

EVO DA LI SU ZABRANJENI NASTUPI DESINGERICE U CRNOJ GORI: Nakon reakcije Ministarstva kulture dogodio se ŠOK OBRT

Stars -

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se juče povodom nedavnih nastupa Dragomira Despića, Desingerica, izražavajući veliku zabrinutost za omladinu koja dolazi na nastupe popularnog repera.

Desingerica
foto: Damir Dervišagić

Naime, na nastupima Desingerice, reper ljude udara patikom u glavu, na njih renda kačkavalja, ali ih i pljuje u usta.

Ipak, nakon zvaničnog saopštenja Ministarstva, Despiću nisu otkazani nastupi, pa je tako sinoć pevao u jednoj diskoteci u Budvi.

U Budvi, na snimcima, koji kruže društvenim mrežama, nije bilo gore pomenutih incidenata što je mnoge iznenadilo.

Da podsetimo, ministarstvo kulture i medija Crne Gore obratilo se i roditeljima, kao i prosvetnim radnicima, da obrate pažnju na decu.

- Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasljeđa - pisalo je u saopštenju, pa su pozvali organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrednostima.

- Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj mjeri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj - navodilo se dalje u saopštenju.

Desingerica
foto: Printscreen

- Podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrijednosni sistem - dodali su iz resora.

Ministarstvo kulture poručilo je da će nastaviti da prati situaciju i preduzima sve neophodne korake u skladu sa svojim ovlašćenjima kako bi se zaštitila kulturna scena Crne Gore od negativnih uticaja.

Desingerica
foto: Damir Dervišagić

- Verujemo da zajedničkom akcijom svih možemo doprineti zaštiti i unapređenju kulturnih vrednosti i zaustavljanju negativnih uticaja u našem društvu - zaključeno je u saopštenju, koje je prenela RTCG.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:31

Desingerica sa suprugom Nevenom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja