Goran Bregović nedavno je odlučio da luksuznu vilu u Perastu, koju u svom vlasništvu ima više od deset godina, ponudi i svim turistima dubokog džepa, pa se tako odnedavno ovaj objekat može naći u ponudi na poznatom sajtu za iznajmljivanje nekretnina, saznaje Kurir.

Kako zbog mnoštva poslovnih obaveza nije mogao da uživa u njoj koliko je želeo, slavni muzičar je rešio da ovu kuću izdaje i da na taj način povrati deo novčanih sredstava koje je tokom godine uložio u nju. Da bi zainteresovani bogati turisti mogli da uživaju u blagodetima Bregine vile od 400 kvadrata na Crnogorskom primorju, moraju da izdvoje paprenu sumu novca. Cena najma je 1.400 evra po danu, i to tokom jula i avgusta, pa je tako za četiri dana potrebno izdvojiti čak 5.600 evra.

Na pomenutom sajtu piše i da vila ima predivan pogled na more i Perast i da u njoj može biti smešteno najviše devet osoba. U njoj se nalazi više spavaćih soba, od kojih je jedna sa ogromnim bračnim krevetom, jedna je sa standardnim bračnim krevetom, dve imaju po dva zasebna kreveta, a u jednoj je uz pojedinačni i bračni krevet, što ukupno dovodi do cifre od devet kreveta.

1602-bregovic-nenad-kostic-4.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Bregin raj na zemlji ima i spoljašnji bazen i više terasa na kojima može i da se ruča, dok su na nekima postavljene i ležaljke kako bi na njima moglo da se sunča i uživa tokom dana. U vilu su dobrodošla i deca i kućni ljubimci, što se ne naplaćuje dodatno, ali muzičar ne dozvoljava svojim gostima da se u njoj puši i priređuju zabave bilo koje vrste. Zidovi vile ukrašene su brojnim umetničkim delima, a u trpezariji se i nalazi slika na kojoj je predstavljena parodija Da Vinčijeve "Tajne večere".

Plaćanje je moguće samo u gotovini, dok osoblje govori srpski i engleski jezik.

Navedeno je i da se vila nalazi na udaljenosti od 350 metara od plaže ili pet minuta hoda. Objekat poseduje i besplatni internet, televizor sa satelitskim kanalima, trpezariju i kuhinju sa frižiderom i mašinom za sudove.

1602-bregovic-nenad-kostic-6.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Inače, Bregin luksuzni kompleks nalazi se u trećem redu od mora, dok se od centra Perasta nalazi na samo 50 metara i do njega se dolazi za nekoliko minuta stepenicama. Postoji i mogućnost prilaska vili automobilom sa gornje strane, pa ukoliko neko dođe svojim vozilom, može ga parkirati unutar velikog dvorišta. Zanimljivo je i da kompleks ima veliki broj terasa na raznim nivoima, pa je sve uređeno poput svojevrsnih kaskada.

Podsetimo, muzičar je pre više od decenije kupio ovu luksuznu vilu kako bi supruzi i ćerkama obezbedio idealno mesto za letovanje. Ovo zdanje se uklapa u arhitekturu prelepog crnogorskog gradića, pa je velelepna vila izgrađena u belom kamenu, okružena dvorištem i ograđena zidinama, ali i mediteranskom vegetacijom kako bi porodica imala intimu tokom boravka. Vila je 2015. godine renovirana, a Brega je u obnovu kuće na Jadranu tad uložio 20.000 evra.

1602-bregovic-nenad-kostic-1.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Naša ekipa prošle godine posetila je ovo mesto, koje je postalo svojevrsna turistička atrakcija. Tada smo pred kućom uočili grupu francuskih turista, koji su nam rekli da nisu mogli da letuju u Crnoj Gori a da ne dođu do Bregovićeve vile i da se ne fotografišu pred njom, ali i da pokušaju da ga upoznaju lično i da se slikaju s njim.

Tom prilikom razgovarali smo i s meštanima, koji su nam otkrili da je Brega samo nekoliko dana boravio u njoj kako bi se odmorio tokom letnje turneje koju je tad imao, kao i da su imali prilike da ga vide samo jednom u popodnevnim časovima, i to dok je silazio do plaže u Perastu kako bi spas od velikih vrućina pronašao u moru.

Muzičar nam se do zaključenja broja nije javljao za komentar.

goran-bregovic-staracki-dom-perast-dozvola.jpg
Damir Dervišagić, Profimedia 
foto: Profimedia, Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Goran Bregović na otvaranju Firefly studija