ESTRADA NA FILMU! Tomu Zdravkovića tukli Nemci, Brenu pokušali da kidnapuju, Dragana radila u restoranu brze hrane
Foto: Petar Aleksić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić, Shutterstock

Zanimljivo

ESTRADA NA FILMU! Tomu Zdravkovića tukli Nemci, Brenu pokušali da kidnapuju, Dragana radila u restoranu brze hrane

Stars -

Mnogi pevači u svojim dugogodišnjim uspešnim muzičkim karijerama imali su izlet i u glumačke vode. Na velikom platnu našli su se Lepa Brena, Silvana Armenulić, Toma Zdravković, Predrag Živković Tozovac, Zorica Brunclik, Seka Aleksić, Zlata Petrović, Vesna Zmijanac, Ana Nikolić, Lepa Lukić, Predrag Cune Gojković i drugi.

Ana Nikolić, Seka Aleksić
foto: Printscreen, Petar Aleksić

Najviše ostvarenja imala je nekadašnja vlasnica "Granda". Prvi izlet u glumačke vode imala je u prvom delu filma "Tesna koža" 1982. godine. Dve godine kasnije igrala je i u filmovima "Nema problema" i "Kamiondžije ponovo voze". Ali to nije sve. Ona se 1987. godine oduševila u ostvarenju "Hajde da se volimo", u kom je bila glavna zvezda u čak u tri dela. Pre pet godina Brena je učestvovala i u filmu "Taksi bluz" tako što je pozajmila glas majci lika kog igra Andrija Milošević.

Ana Nikolić
foto: Printscreen, Dragan Kadić

Ipak, njena koleginica Silvana Armenulić je prva probila led i iz muzičkih nakratko uplovila i u glumačke vode. Ona se pojavila u filmu "Lov na jelene" Fadila Hadžića, gde je tumačila lik pevačice Seke, ali i u filmovima "Koncert za komšije" i "Milorade, kam bek".

Estrada, Filmovi
foto: Printskrin

Legendarni Toma Zdravković ostao je upamćen po brutalnoj sceni u filmu "Balkan ekspres", u kojoj prvo odbija da peva Nemcima pesmu "Lili Marlen", da bi nakon prebijanja uzeo mikrofon, te krvave usne i rascepane arkade udovoljio neprijateljima. U istom ostvarenju se u ulozi pevača pojavljuje i Tozovac, koji je glumio i u drami "I Bog stvori kafansku pevačicu", zajedno s Lepom i Cunetom. Zlata je zaigrala uz Cuneta i Tozovca u televizijskom filmu "Momčine", a Zorica Brunclik dobila je rolu u "Žikinoj dinastiji", ali je ostala zapažena i u komediji "Špijun na štiklama". Njena koleginica Vesna glumila je u filmu "Sok od šljiva".

Estrada, Zorica Brunclik
foto: Printscreen, Damir Dervišagić

U svakom delu "Tesne kože" pojavljuje se jedna pevačica, pa posle Brene u prvom delu, u drugom delu se pojavljuje "Suzana Perović, u trećem Zorica Marković, a u četvrtom Snežana Babić Sneki. Dragana Mirković imala je glavnu ulogu u ostvarenju "Slatko o snova", u kom je glumila devojku koja radi u restoranu brze hrane.

Estrada, Dragana Mirković, Husein Alijević
foto: Printscreen, Damir Dervišagić

Ana Nikolić glumila je pevačicu Sanelu u filmu "Pare ili život", a snimala je scene s Milutinom Mimom Karadžićem i Andrijom Miloševićem. Folk pevačica Seka Aleksić debitovala je u filmu "Mi nismo anđeli 3: Rokenrol uzvraća udarac", gde je igrala pevačicu Smokvicu. Zvezda "Granda" Milica Todorović pojavila se u holivudskom filmu "An Ordinary Man", u kom Ben Kingsli tumači glavni lik.

Estrada, Silvana Armenulić
foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Poslednji u nizu pevača koji su zaigrali na filmu je Husa Alijević, koji se našao u ulozi Džeja Ramadanovskog u filmu "Nedelja".

Estrada, Milica Todorović
foto: Printscreen, ATAImages

Tematski vikend na Kurir televiziji

Bogat filmski tematski program - pevači na filmu očekuje gledaoce ovog vikenda na Kurir televiziji.

Ostvarenja uz koje ćete uživati su: "Guča", "Slatko od snova", "I Bog stvori kafansku pevačicu", "Balkan ekspres", "Milica i okolne priče", "Opasni trag".

Gledajte tokom vikenda na Kurir televiziji najbolji filmski program.

02:27

MUZIKA MI JE POSTALA DOSADNA, POČEĆU DA SNIMAM BLUZ Estrada šokirala: Vlada kriza pesama, NAJBOLJE MI PROLAZE OBRADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja