Barbara Bobak, srpska folk pevačica mađarskog porekla, već neko vreme hrabro i krupnim koracima gazi ka uspehu.

barbarabobak.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

Veza sa pevačem Darkom Lazićem privukla je medijsku pažnju, te mnogi govore da se pored njega i proslavila. 2021. godine takmičila u emisiji “Zvezde Granda” ali nije prošla u dalje takmičenje. Postala je prepoznatljiva po obradama starih hitova, kaverima, a tim putem je neke stare pesme vratila "u život".

08.jpg
Nikola Šegan 
foto: Nikola Šegan

Rani život i obrazovanje

Rođena je 16. juna 1998. godine u Futogu. Odrasla je u skromnoj porodici i odmalena je pokazivala izuzetne akademske sposobnosti. Bivši je vukovac u osnovnoj i odlikaš u srednjoj školi. Sa željom da što pre stekne finansijsku nezavisnost, Barbara je već sa 18 godina započela radni odnos kao kopirajter za australijsku kompaniju, pišući članke na engleskom jeziku.

Njena radna etika i samostalnost su je odvele na različite puteve, uključujući i posao u teretani. Međutim, njen životni put je uzeo neočekivan obrt kada je pevanje ušlo u njen život sasvim slučajno. Dok je provodila vreme sa kolegama sa fakulteta, gde je studirala programiranje, naišla je na društvenim mrežama na objavu prijateljice koja je bila pevačica. Iako je Barbara uvek imala lep glas, nije imala hrabrosti da peva pred drugima.

Ohrabrena podrškom prijatelja, odlučila je da svoj talenat podeli sa svetom. Njena strast prema muzici je brzo prerasla u ozbiljnu ambiciju, te je uskoro počela da nastupa. Njeni originalni singlovi, kao i obrade, brzo su stekli popularnost na YouTube kanalu.

img-6386.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Muzička karijera

Barbara Bobak svoj muzički put započela je srcem i glasom na lokalnim veseljima, kao članica bendova poput “Mačak Miša”. Njene interpretacije na svadbama i proslavama postavile su temelj za ono što će kasnije postati prepoznatljiva karijera na srpskoj estradi.

Godine 2021. odlučila je da se okuša u najpopularnijem regionalnom takmičenju “Zvezde Granda”. Iako je njeno učešće bilo kratkotrajno, jer je ispala već u prvom krugu, Barbara je ostala upamćena po svojoj iskrenosti. Priznala je da nije ponosna na svoj nastup, jer ju je trema izdala više nego ikada pre.

Ljubav

Njena veza sa poznatim pevačem Darkom Lazićem 2021. godine bila je na meti medijskih spekulacija, posebno zbog Darkovog nedavnog raskida veridbe sa Marinom Gagić. Iako su se šuškanja o tome da je Barbara razlog raskida pojavila u javnosti, oboje su odlučno odbacili te navode.

foto: Printscreen/Instagram

Njihova ljubavna priča razvijala se brzo, i uskoro su počeli zajednički život, postajući omiljena tema tabloida. Govorilo se o burnoj vezi, koja je nakon skoro godinu dana došla do kraja, kada su odlučili da se raziđu.

Barbara je sredinom 2023. godine otkrila da je u vezi sa muškarcem koji je potpuna suprotnost Darku Laziću, ali je izbor da zadrži njegov identitet za sebe pokazao njenu želju da privatni život ostane daleko od očiju javnosti.

Kurir.rs/BiografijaOnline

Bonus video:

Kurir Barbara Bobak zapalila publiku u Budvi