Ljubiša Stojanović Luis poginuo je 31. jula 2011. godine u Feketiću i iza sebe ostavio neizbrisiv trag, a udovica Silvana deca Miodrag, Marko, Maja, Andrej, Sergije i Ela Mita dali su pomen nastradalom muzičaru na groblju Zbeg u Borči.

img20240731wa0030.jpg
Kurir/T.B. 
foto: Kurir/T.B.

Podsetimo, Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći, a vest je odjeknula kao bomba.

Luis je imao 59 godina, a za sobom ostavio šestoro dece: sinove Miodraga – Miću, Marka, Sergija i Andreja, i ćerke Maju i Elu Mitu.

Kurir/T.B. 13 godina od smrti Ljubiše Stojanovića Luisa

Legendarni muzičar rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Još u ranom detinjstvu bio je drugačiji od ostalih, a sklonost ka muzici pokazivao je od malih nogu kada je šetao sa pločama Luja Armstronga.

Kurir/T.B. UDOVICA I ŠESTORO DECE STIGLI NA POMEN LUISU: Silvana u crninu zapalila SVEĆU za pokojnog muzičara, tuga na GROBLJU (VIDEO)

Muzikom je počeo da se bavi 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji. Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Kurir.rs/T. B.

Bonus video:

Kurir TV JAK LUISOV GEN: Sva deca talentovana na tatu, sviraju i po dva instrumenta (KURIR TV)