Iako je tek počela svoje prve muzičke korake na javnoj sceni, mlada i talentovana Sofija Vukić već se izdvojila po tome što je rešena da paralelno gradi karijeru u svetu, ne zapostavljajući ni domaće tržište.

20240806-13-43-27sofija-vukic-youtube--google-search.jpg
printscreen YT 
foto: Printscreen YT

Preko Italije I Srbije do celog sveta, tako bi mogao da se opiše njen dosadašnji put, jer je ona ljubav prema muzici pretočila u stihove, pa je tako nastala i prva pesma "Lančić" koja je urađena u produkciji Miše Bojića i Daš radija iz Bijeljine. Paralelano sa tim snimala je i na italijanskom te se ovih dana može čuti I numera "Nuova meta" koja je naišla na sjajne reakcije.

20240806-13-44-13sofija-vukic-youtube--google-search.jpg
printscreen YT 
foto: Printscreen YT

Ova devojka koja trenutno živi u Luganu u Švajcarskoj, a roditelji su joj poreklom iz Loznice i Bijeljine, prve muzičke korake napravila je još kao devojčica, kada je upisala muzičku školu, odsek klavir.

20240806-13-43-05sofija-vukic-youtube--google-search.jpg
printscreen YT 
foto: Printscreen YT

Pored redovnog vežbanja i truda da nauči sve veštine jednog uspešnog pijaniste, uporedo je igrala folklor, trenirala tenis, ali i pisala. Nešto kasnije je napisala prvi roman "Male velike priče" koji je doživeo vrtoglavu popularnost, a preveden je na nekoliko stranih jezika.

Bonus video:

Kurir TV STARS EP 359