Najveći od najvećih, aktuelni olimpijski šampion i najbolji teniser svih vremenaNovak Đoković sve je oduševio zlatom na takmičenju u Parizu.

Pre nego što su i same Olimpijske igre počele, sve je iznenadila vest da Novak neće poput većine drugih učesnika, boraviti u olimpijskom selu.

profimedia0896240589.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Posle osvojene zlatne medalje ispostavilo se da je Novakova odluka bila najbolja moguća, a Kurir vam sad ekskluzivno otkriva gde je to naš zlatni olimpijac boravio i s kim tokom Igara u Parizu.

Kako saznajemo, Novak je tokom OI bio smešten u jednoj luksuznoj vili na periferiji Pariza, koju je iznajmio za svoje potrebe. Njemu su društvo pravili supruga Jelena i deca Stefan i Tara. Đokovići su na usluzi imali 24-časovno obezbeđenje, koje im je obezbeđivalo preko potrebni mir i privatnost. U okviru vile nalazili su se i teniski tereni, gde je olimpijski šampion vredno trenirao sa svojim timom i zasluženo osvojio prvo mesto.

novak-djokovic-jelena-djokovic-poljubac-olimpijada-profimediamiguel-medina-afp--profimedia.jpg
Miguel MEDINA AFP Profimedia 
foto: Miguel MEDINA AFP Profimedia

Podsetimo, Novak je na konferenciji za medije srpskog tima u Parizu objasnio zašto je doneo odluku da ne boravi u selu. On je tad istakao da olimpijsko selo jeste najbolje iskustvo, ali da je zbog pripreme morao da odlučio da boravi van njega.

- Jedan od razloga je jer sam hteo da imam više privatnosti i mira, usresređenost na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama, a najlepši deo je selo... Uzbuđenje tamo raste jer osetiš energiju, draž i značaj Igara. Preko 10.000 najboljih sportista na svetu, u menzi si kraj njih i kroz socijalni momenat razmeniš iskustva, doživljaje i pristup. Naučiš neke stvari - kazao je.

Istakao je da je ipak osetio da je za njega najbolje da se izoluje od gužve.

whatsapp-image-20240804-at-5.51.18-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

- Posetiću Olimpijsko selo, ali neću boraviti. U Tokiju sam bio nekoliko noći, ali sam odsedao drugde, osećam da je tako bolje za mene i moje pripreme - rekao je tad olimpijski šampion.

profimedia0895994926.jpg
Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kurir.rs

Bonus video:

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić