"UVEK JE BIO UMIŠLJEN I NIJE HTEO DA SE DRUŽI..." Komšiluk o Georgievu: Ovo je zgrada u kojoj je odrastao: Voleo ga je samo ON
Foto: Kurir, Damir Dervišagić

kurir u crnoj gori

"UVEK JE BIO UMIŠLJEN I NIJE HTEO DA SE DRUŽI..." Komšiluk o Georgievu: Ovo je zgrada u kojoj je odrastao: Voleo ga je samo ON

Stars -

Vlado Georgiev rođen je u Dubrovniku, ali veći deo detinjstva proveo je u Herceg Novom. Ekipa Kurira posetila je grad u kom je odrastao kako bismo saznali gde je živeo pevač, kao i kako ga komšije pamte i šta misle o njemu.

Vlado Georgijev
foto: Kurir televizija

Čim smo stigli u Herceg Novi, otišli smo u naselje Georgieva. Mesto u kom je živeo sve do početka devedesetih Vlado ne zaboravlja, kao ni svoje roditelje, majku Borku i oca Dragoljuba. Nedaleko od glavne autobuske stanice nalazi se skromna zgrada u kojoj je pop pevač proveo najlepši deo života. Na samom početku ulice, na raskrsnici,nalazi se trospratna zgrada iz koje je Vlado otišao u bolji život.

1 / 3 Foto: Kurir

Iako je bilo jako vruće, uspeli smo da sretnemo neke od komšija na ulici koji su s nama pričali o njihovom poznatom komšiji, ali nisu bili raspoloženi za slikanje jer, kako kažu, Vlado je malo nervozan tip, pa ne žele probleme.

- Meni je on bio komšija pre nego što sam preselila u Bijelu, sad ovde dolazim s vremena na vreme, i eto naleteli ste na ženu kojoj je Georgiev pevao na maturi. Mi smo generacija, nije voleo baš mnogo da se druži, uvek je bio malo umišljen, mada su ga već tad cenili kao muzičara. Mislim da je prvi od nastupa imao na mojoj maturi '94. u hotelu "Plaža". Tada ga je direktor škole najavio kao veliku buduću zvezdu. Jedino ga je voleo taj profesor jedan, koji nije više među živima. Na maturi se pojavio u žutoj košulji na rajsferšlus, sećam se - rekla nam je jedna od komšinica.

Nakon što smo razgovarali s njom, uputili smo se dalje i sreli starijeg čoveka koji je imao lepo mišljenje o pevaču.

Vlado Georgiev
foto: Kurir

- Ma dobar je Vlado. Nešto ga pljuju što pije, što je takav kakav je, pa nismo svi savršeni. Znam i njegove roditelje, to su divni ljudi, samo su ga možda malo razmazili dok je bio mali, pa je i sad takav. Tera on po svom - rekao je stariji komšija po imenu Živorad.

1 / 4 Foto: Kurir

Međutim, komšinica koja je bila u prolazu imala je skoro sličnu priču o bivšem susedu kao i naša prva sagovornica.

- Oduvek je bio umišljen i nekulturan. Razmažen je odmalena, njegovi su mnogo vodili računa o njemu i hteli da ga izvedu na pravi put. I jesu, ali on je prolupao u međuvremenu. On nastupa ovde svake godine, pa dođe pijan na nastup, bruka i sebe, a i nas kao meštane Herceg Novog. Kad je ovde, stalno je u nekoj kafani dole pored mora i tu voli da popije - rekla nam je komšinica.

Podsetimo, Vlado je imao čak tri koncerta ove sezone u gradu u kom je odrastao. Prvi koncert bio je pravi debakl jer se pevač pojavio na bini sa dva sata zakašnjenja i u pripitom stanju, što je razočaralo publiku, koja je željno čekala da uživa u njegovim pesmama. Druga dva koncerta započeo je na vreme, ali pošto smo bili u publici, primetili smo da su ljudi napuštali koncert i pre završetka.

Naslovna strana
foto: Kurir

Bonus video:

01:25:56

SCENIRANJE 18.06.2023. LJILJANA STJEPANOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track